Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της ΠΔΕΚΜ ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους.

Η Υπουργός συνομίλησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Κόπτση και ακολούθως συναντήθηκε με τους 16 νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, η κα Κεραμέως ανέπτυξε συνοπτικά το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου και δέχτηκε ερωτήσεις από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης σχετικά με προβληματισμούς και δυσκολίες που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ανά νομό.

Εκφράστηκε η ικανοποίηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στα σχολεία, αλλά και, για πρώτη φορά πανελλαδικά, την πρόσληψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Εκτενής συζήτηση έγινε για τα μέτρα προστασίας των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπογραμμίστηκε από την Υπουργό η τεράστια σημασία της χρήσης μάσκας ως ασπίδα προστασίας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους από την πανδημία. Η Υπουργός εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν σε συγκεκριμένους νομούς για την απορρόφηση των νηπίων και την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη διεύρυνσης και ενίσχυσης του θεσμού του ολοημέρου σχολείου, ως μέτρο προστασίας των ευαίσθητων ηλικιακά ομάδων. Τέλος, η κα Κεραμέως στάθηκε ιδιαίτερα στον καταλυτικό ρόλο των εκπαιδευτικών για την τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Κόπτσης ευχαρίστησε την Υπουργό για την ετοιμότητα, την ευαισθησία και την αμεσότητα που επιδεικνύει η ίδια και το Υ.ΠΑΙ.Θ σε κάθε ζήτημα και προβληματισμό, που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι