Περιοδεία Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Περιοδεία Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

 IMG 5167

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε περιοδεία στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνοδεία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρου Κόπτση.

Η κα Κεραμέως επισκέφτηκε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στους χώρους του και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς. Παρόντες οι βουλευτές κ. Στράτος Σιμόπουλος και η κα Έλενα Ράπτη, όπως και ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Φροσύνης. Η Υπουργός ενημερώθηκε για τους ομίλους και τις δράσεις που υλοποιεί το σχολείο και ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα δημόσια σχολεία που επιθυμούν να μετατραπούν σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Στόχος του Υπουργείου είναι η διάχυση των βέλτιστων πρακτικών έτσι ώστε να τραβήξουν προς τα πάνω όλα τα δημόσια σχολεία.

IMG 5187

Δεύτερος σταθμός της Υπουργού ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας, του Νομού Κιλκίς. Η κα Κεραμέως τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υπογράμμισε πως βασική στόχευση του ΥΠΑΙΘ είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά με αυξημένα μέτρα πρόληψης.

IMG 5232

Στη συνέχεια, η Υπουργός επισκέφτηκε τα Ειδικά Σχολεία Γιαννιτσών, όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιμωνίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πέλλας κ. Νικόλαος Αγγελίδης και Θωμάς Μπαχαράκης. Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των σχολείων που συστεγάζονται, γνώρισε τους Νεοδιορισθέντες Εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής και συνομίλησε με το διδακτικό προσωπικό.

IMG 5249

Στην επόμενη στάση στο ΕΠΑΛ και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας την Υπουργό συνόδευσαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός και Θανάσης Παπαδόπουλος. Στη συζήτηση η Υπουργός αναφέρθηκε στο επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ το οποίο έχει ως πρώτο μέλημα την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

IMG 5314

Η πρώτη ημέρα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με την παρουσία της κας Κεραμέως στο Εσπερινό Λύκειο Βέροιας, όπου πέρα από τους εκπαιδευτικούς συνομίλησε και με μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ σχετικά με τα ολιγομελή τμήματα.

IMG 5334

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η Υπουργός παραβρέθηκε στο Γυμνάσιο Ρεντίνας, στην παραλία Σταυρού με τη συνοδεία του κ. Κόπτση, του Δημάρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, του Βουλευτή Β. Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κας Κεχαϊδου Χρυσούλας.

IMG 5404

Στη συνέχεια, λόγω έκτακτης συνέντευξης τύπου, την περιοδεία ολοκλήρωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης με επισκέψεις στο 2ο Δημοτικό Ιερισσού και στο ΓΕΛ Πολυγύρου, παρουσία της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κας Μυλωνά Ζαφειρούλας. Η υπουργός χαιρέτισε τους εκπαιδευτικούς μέσω κλήσης τηλεφώνου και δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τα συγκεκριμένα σχολεία σε επόμενη περιοδεία της στην Κεντρική Μακεδονία.

IMG 5445

IMG 5420

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι