19012021Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 15 Ιαν 2021

Δελτίο Τύπου - Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα

DIADIKTYAKH-SYNANTHSH-DECEMBER-2020

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα με Θέμα:

«Ψυχοπαιδαγωγικές επιπτώσεις της πανδημίας και αντιμετώπισή τους», στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που συνδέθηκαν ξεπέρασε τους 2500 συμμετέχοντες, ενώ ήταν δεκάδες τα ερωτήματα που δέχτηκαν και απάντησαν οι εισηγητές.

Τη συνάντηση χαιρέτισε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εξήρε τις δράσεις της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η κα Ζαχαράκη τόνισε τις δράσεις που προτεραιοποίησε φέτος το Υ.ΠΑΙ.Θ για την ενδυνάμωση των παιδιών και εκπαιδευτικών στη διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, με την πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και στα γενικά σχολεία, τη θεσμοθέτηση του συμβούλου σχολικής ζωής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση 2500 εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και τη συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ένα πρόγραμμα για πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Στην ημερίδα παρουσίασαν εισηγήσεις:

  1. Ο κ. Νταφούλης Βάιος, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση-Χρήση των Διαδικτυακών Μέσων και Κοινωνικοποίηση. Διαπροσωπικές Σχέσεις παιδιών και Εφήβων σε συνθήκες πανδημίας. Σκέψεις και προβληματισμοί».
  2. Η κα Αθανασοπούλου Λίλιαν, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας Παιδιών-Εφήβων Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου με θέμα: «Η ψυχική Υγεία των Παιδιών και των Εφήβων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Coronavirus. Διαπιστώσεις-Προβληματισμοί από την τρέχουσα κλινική εμπειρία».
  3. Ο κ. Κόπτσης Αλέξανδρος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Η τηλεκπαίδευση ως νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα: Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονεών».

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά, ενώ μετά τις εισηγήσεις απαντήθηκαν δεκάδες ερωτήματα, που τέθηκαν από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε μια συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα.

Η ημερίδα μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης http://kmaked.pde.sch.gr/site/ και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι