19062021Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 18 Ιουν 2021

Δελτίο Τύπου: Διαδικτυακή Εκδήλωση " Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό"

diapolitismiko-5-2-2021

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας-ΚΜΟΠ συνδιοργάνωσαν, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιούν για την καταπολέμηση του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά ήταν μαθητές, που παρουσίασαν τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και δράσεις στέλνοντας ηχηρά μηνύματα: «Μίλα», «Δεν είσαι Μόνος», «Δείξε Σεβασμό» και «Είναι στο χέρι μας..να είναι στο χέρι μας».

Θετικά μηνύματα ενδυνάμωσης απέστειλαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο όπως η Βούλα Πατουλίδου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Stavento, o Αγγελος Χαριστέας, ο Πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας Χρήστος Κωνσταντινίδης και οι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές της Barcelona, δίνοντας ο καθένας τη δική του οπτική, εξιστορώντας τη δική του εμπειρία, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης, της πρόληψης και της εξάλειψης της σχολικής βίας.

Εισηγήσεις για το σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό και την Ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας έκαναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ κ. Αντωνία Τορρένς και ο Υποστράτηγος Ε.Α., Πρώην Δ/ντης Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Συντονίστρια η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά, που ανανέωσε το ραντεβού των φορέων συνεργασίας, προαναγγέλλοντας περισσότερες δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού με τη λήξη της πανδημίας.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι