Δελτίο Τύπου - Πραγματοποίηση Επετειακής Διαδικτυακής Εκδήλωσης
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Πραγματοποίηση Επετειακής Διαδικτυακής Εκδήλωσης

1821-axepa

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ), πραγματοποίησαν το Σάββατο 20 Μαρτίου Επετειακή Εκδήλωση, με τίτλο: "Από την πλάκα και το κοντύλι στην οθόνη και το πληκτρολόγιο".

Στην διαδικτυακή εκδήλωση-μαραθώνιο, που διήρκησε σχεδόν εννέα ώρες και παρακολούθησαν περισσότερα από 5.000 άτομα, συμμετείχαν περίπου πενήντα σχολεία και συμπράξεις σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δυο Ορθόδοξα Γυμνάσια από τη Μόσχα και το Βουκουρέστι. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των Ειδικών Σχολείων του Νοσοκομείου Αχέπα, που παρουσίασαν τις εργασίες των παιδιών που νοσηλεύονται.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών στον Τομέα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καιτετζίδης, ο Πρόεδρος του Νόησις κ. Μιχαήλ Σιγάλας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της διαχρονικής συνεισφοράς της εκπαίδευσης στον αγώνα του 1821 από «το κοντύλι και την πλάκα», με την προβολή παιχνιδιών της εποχής, όπως η πινακωτή και η τυφλόμυγα, μέχρι «την ψηφιακή εποχή και το πληκτρολόγιο», όπου λιλιπούτειοι μαθητές ανέδειξαν τις διαφορές της ζωής τους από τη ζωή των παιδιών στην Επανάσταση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι