Ευχαριστήρια Επιστολή
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ευχαριστήρια Επιστολή

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνεργάτες, μαθητές, γονείς,

μετά από δύο χρόνια παραμονής στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία.

Διαβήκαμε μαζί μία δύσκολη πορεία, με πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων και των Υπηρεσιών εκπαίδευσης, με πολλαπλά και ποικίλα προβλήματα, που όμοιά τους δεν έζησε η εκπαιδευτική κοινότητα, ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που έμοιαζαν ουτοπικές και όμως τα καταφέραμε.

Όλοι μαζί, μέσα στις συνθήκες αυτές, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε ζωντανή την εκπαίδευση, να κρατήσουμε τα σχολειά μας όρθια, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού. Η εξαιρετική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, η άψογη τήρηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας, η υποδειγματική λειτουργία των σχολικών μονάδων ήταν απόρροια της κοινής προσπάθειας, της συνεισφοράς όλων σας, της διάθεσής σας να προσφέρετε, του οράματος για μια εκπαίδευση που μας αξίζει. Σας ευχαριστώ που σε αυτόν τον αγώνα σταθήκατε αρωγοί, μείνατε δίπλα μου και με στηρίξατε σε κάθε προσπάθεια.

Εκτιμώντας πως έπραξα στο ακέραιο αυτό για το οποίο η πολιτεία με έταξε, με συνέπεια, με αξιοκρατία, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη, με σεβασμό, με δημοκρατικό πνεύμα και με την πεποίθηση πως προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας, θα ήθελα να σας πω πως είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στην Περιφέρεια αυτή. Μια Περιφέρεια με εργατικούς εκπαιδευτικούς, με εξαιρετικούς συνεργάτες, με άξιους συναδέλφους, με επίλεκτα στελέχη, με επιμελείς μαθητές, με συμπαραστάτες γονείς, με απόλυτα συνεργάσιμη τοπική Αυτοδιοίκηση, με ένα ανθρώπινο δυναμικό που αναβαθμίζει την εκπαίδευση και θέτει παρακαταθήκη για το μέλλον της στην Περιφέρειά μας.

Η πρόταση να αναλάβω τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ήταν ιδιαίτερα τιμητική και τo θεώρησα χρέος μου, τόσο απέναντι στην εκπαίδευση που τόσα χρόνια υπηρετώ όσο και στην πολιτεία, να την αποδεχτώ.

Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και από τη νέα αυτή θέση για να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ, με όλες μου τις δυνάμεις και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας και ζητώ από όλους σας σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα και η εκπαίδευση να είστε παρόντες, με συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, με συνέπεια και με βασικό γνώμονα την προσφορά στους μαθητές μας και στο σχολείο μας, ένα σχολείο που οφείλουμε να το αναβαθμίσουμε όλοι μαζί. Τον αγώνα αυτό θα τον δώσουμε ενωμένοι και κανείς δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν έχει δικαίωμα να απέχει.

Αλέξανδρος Κόπτσης

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι