Διαδικτυακά τμήματα τηλεκπαίδευσης για μαθητές/τριες ευπαθών ομάδων
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Διαδικτυακά τμήματα τηλεκπαίδευσης για μαθητές/τριες ευπαθών ομάδων

e-learning-online-education

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα διαδικτυακά μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές/τριες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συνοικούν με αυτές. Η συγκεκριμένη ενέργεια οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις ΠΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 25 Ιουνίου. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία λειτούργησε ως το πλέον πρόσφορο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και οι ίδιοι, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή εξειδικευμένων βοηθημάτων υποστηρικτικής τεχνολογίας για να διασφαλιστεί η ψηφιακή προσβασιμότητα. Επίσης πολύτιμοι αρωγοί της πρωτοβουλίας ήταν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που υποστήριξαν και καθοδήγησαν όλη τη διαδικασία, οι γονείς και η στενή συνεργασία των εκπαιδευτικών με αυτούς. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λειτούργησε άψογα και αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι οι συμμετέχοντες ΣΕΕ, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι