Μήνυμα Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα σχολική χρονιά
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Μήνυμα Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα σχολική χρονιά

sxoleio asfaleia

 

Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,
η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Σε αυτήν την πορεία, εύχομαι σε όλους ψυχική δύναμη, υπομονή, αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων σας.

Αγαπητοί μαθητές,
η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αρχής. Ξέρω ότι ξεκινάτε με όνειρα και ευγενείς στόχους. Έχετε να αντιμετωπίσετε προκλήσεις. Να είστε όμως βέβαιοι ότι έχετε τη στήριξή μας. Το σχολείο είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού σας προσφέρει το μεγαλείο της μάθησης και την ολοκληρωμένη καλλιέργεια της προσωπικότητάς σας.

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, η πολιτεία μας εμπιστεύεται τη δύσκολη αποστολή της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας. Γνωρίζω ότι ανταποκρίνεστε με ευσυνειδησία στις απαιτήσεις του λειτουργήματός μας. Διαπιστώνω καθημερινά τις προσπάθειες και τη συμβολή του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά. Αναγνωρίζω τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλετε, ξεπερνώντας ακόμα και έκτακτες δυσκολίες, προκειμένου να μεταδώσετε γνώσεις, να καλλιεργήσετε δεξιότητες, στάσεις και αξίες ζωής, μέσα από ένα σχολείο που προάγει τη χαρά της μάθησης, τη συνεργασία και τη δημιουργική έκφραση. Μέσα σε ένα περιβάλλον αλληλοσεβασμού οι όποιες διαφορές αναδεικνύονται σε συλλογικό μας πλούτο.

Σας καλώ όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με σύμπνοια και πνεύμα συνεργασίας, να εργαστούμε συνειδητά και υπεύθυνα, για να πετύχουμε τους κοινούς στόχους μας, για τη συνεχή αναβάθμιση της παιδείας μας. Στην αρχή αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία σε όλους, στον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά.

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι