Μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγός, Καθηγητής, Δάσκαλος. Όποιο όνομα κι αν του δώσεις, η σημασία είναι η ίδια. Μια μορφή και ο σκοπός μεγαλειώδης: Να πλάσει χαρακτήρες, να διαμορφώσει ανθρώπους με κριτική σκέψη, σύγχρονες αντιλήψεις και αξίες, να διαπαιδαγωγήσει ενεργούς πολίτες με δημοκρατικά ιδεώδη, κοινωνικές ευαισθησίες και αγάπη. Αυτόν το δάσκαλο τιμά η UNESCO από το 1994, έχοντας καθιερώσει την 5η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να επικεντρωθεί η προσοχή των πολιτών στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτικοί στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές παγκοσμίως.
Ο ρόλος μας είναι πολύπλευρος και πολυεπίπεδος. Η γνώση μας και η αγάπη μας για τα παιδιά, το ενδιαφέρον μας να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο και για την κοινωνία είναι η δύναμη που μας ωθεί καθημερινά.
Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει στο επίκεντρο τον Εκπαιδευτικούς και για όλους εμάς είναι μια ημέρα σκέψης για το μεγαλείο του λειτουργήματός μας, αναζητώντας τις καταλληλότερες συνθήκες για να καταφέρουμε να δείξουμε τον δρόμο της δημιουργίας, της προόδου και της ανάπτυξης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι