19052022Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 16 Μαϊ 2022

Α' ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αφίσα-Α Μαθητικό Συνέδριο 2021 ΤΕΛΙΚΟ

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Α' ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

«200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821: Αγώνες των Μακεδόνων για την απελευθέρωση»

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας με θέμα: «200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821: Αγώνες των Μακεδόνων για την απελευθέρωση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 19/11/2021 και ώρα 09:00 π.μ-14:00 μ.μ.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν με εργασίες σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέματα εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821 και τον τόπο μας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Σιώκης, Διδάκτωρ Ιστορίας Ελληνισμού Α.Π.Θ. Θέμα: "Η Μακεδονία στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Μία ιστορική αναδρομή". Στα προεδρεία των εισηγήσεων θα είναι οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ελευθέριος Βέτσιος ΠΕ02 και κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος ΠΕ 70.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι