Δελτίο Τύπου ευρωπαϊκού προγράμματος SWPBS Erasmus+ KA3, «Οικοδομώντας Θετικά, Ενταξιακά και Ισότιμα Μαθησιακά Περιβάλλοντα μέσω της Προώθησης των Θετικών Συμπεριφορών»
16042024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου ευρωπαϊκού προγράμματος SWPBS Erasmus+ KA3, «Οικοδομώντας Θετικά, Ενταξιακά και Ισότιμα Μαθησιακά Περιβάλλοντα μέσω της Προώθησης των Θετικών Συμπεριφορών»

1639650809056

Την Τετάρτη 08/12/2021 και ώρα 17:00-19:00 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη της ομάδας έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος SWPBSErasmus+ KA3, «Οικοδομώντας Θετικά, Ενταξιακά και Ισότιμα Μαθησιακά Περιβάλλοντα μέσω της Προώθησης των Θετικών Συμπεριφορών» και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το υλικό και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος. Η συνάντηση έγινε ύστερα από την έγκριση αιτήματος της ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας από το ΥΠΑΙΘ για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2021-2022 και με σκοπό την επέκτασή του, σε μαθητές/μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός   Διευθυντής   Εκπαίδευσης   Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θωμάς Μπαχαράκης. Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος SWPBS /«Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικών Συμπεριφορών (ΣΣΠΘΣ)» με έμφαση στην έγκριση από το ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ, από την κ. Κρυσταλλία Στάικου, μέλος της ομάδας υποστήριξης του έργου SWPBS Erasmus + ΚΑ3. Ακολούθησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΠΑΕ του Α.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Γρηγοριάδης με την παρουσίαση του έργου SWPBS και την εφαρμογή του στις υπόλοιπες χώρες που υλοποιείται το πρόγραμμα. Επιπροσθέτως, ο κ. Τρικκαλιώτης Ιωάννης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 2ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας πήρε τον λόγο και παρουσίασε την εισήγηση με θέμα: «Βήματα σχεδιασμού-υλοποίησης δράσεων ΣΣΠΘΕΣ-παραδείγματα εφαρμογής». Κατόπιν, συνέχισε ο κ. Κλιάπης Πέτρος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 1ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας με την εισήγηση: «Εκπαιδευτικό υλικό δράσεων ΣΣΠΘΕΣ-παραδείγματα εφαρμογής» και η συνάντηση έκλεισε ύστερα από ερωτήσεις και συζήτηση που ακολούθησε.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι