Δελτίο Τύπου Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση για τον Εμβολιασμό των Παιδιών
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση για τον Εμβολιασμό των Παιδιών

thumbnail IMG 7822

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Εμβολιασμός των Παιδιών κατά της Covid-19», την Τετάρτη 15-12-2021.

Κεντρικοί Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ροηλίδης Εμμανουήλ, καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Α.Π.Θ., και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου και ο κ. Νίτσας Νικόλαος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος- Παιδοφθαλμίατρος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα από εκπαιδευτικούς και γονείς απαντώντας σε καίρια ερωτήματα γονέων οι οποίοι έθεσαν ως βασικό προβληματισμό το αν αξίζει το ρίσκο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τόσο ο κ. Νίτσας όσο και ο κ. Ροηλίδης απάντησαν θετικά διότι όπως τόνισαν «ένα παιδί χωρίς υποκείμενο νόσημα θα ανταποκριθεί καλύτερα στον ιό, ωστόσο δεν νοσούν όλα τα παιδιά ήπια (!).».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη συνεχή παρουσία του σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για τις ιδιαίτερες δράσεις της.

  Η ημερίδα μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνδεσμο: https://youtu.be/8p3RGZZXC3E

 

thumbnail IMG 7830

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι