16082022Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 08 Αυγ 2022

Δελτίο Τύπου - Επετειακή Εκδήλωσης ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

IMG 1259 resize

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-Noesis.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς πραγματοποιήθηκε απολογισμός των δράσεων και του έργου που υλοποιεί η ΠΔΕ, ενώ παρουσιάστηκε και η διοικητική οργάνωση της υπηρεσίας. Σε κλίμα συγκίνησης βραβεύτηκαν οι τέως περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και οι Προϊστάμενες Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης για την προσφορά τους στην υπηρεσία αλλά και στην εκπαίδευση γενικότερα. Οι τέως ΠΔΕ μοιράστηκαν με το κοινό ξεχωριστές αναμνήσεις και στιγμές από τη θητεία τους καθώς και δράσεις που υλοποιήθηκαν την περίοδο εκείνη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διάχυση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος SWPBS και ανακοινώθηκε η επέκταση της εφαρμογής του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος εξήρε τον παιδαγωγικό ρόλο της ΠΔΕ, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης (διαδικτυακά), η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Άγγελος Χαριστέας. Παραβρέθηκαν επίσης εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως ο εκπρόσωπος του Γ' σώματος στρατού ταξίαρχος Βασίλειος Μπακόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλλης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννα Κοσμοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, Προϊστάμενοι ΚΕΠΕΑ και ΚΕΔΑΣΥ.

Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του εστιατορίου.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι