Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς
24042024Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

312210929 822936808905864 1626444306057844755 n

   Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES  Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Με το σύνθημα «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή», τουλάχιστον 200 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της ΠΔΕ, συμμετείχαν σε 8 εκπαιδευτικούς σταθμούς, όπου ενημερώθηκαν σε θέματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης θυμάτων, διαγωνίστηκαν στην ΚΑΡΠΑ, εκπαιδεύτηκαν με τη χρήση νέων τεχνολογιών με την εθελοντική συμμετοχή πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και τιμήθηκαν με το «Αριστείο Καρδιάς», προσωπικότητες που στηρίζουν τον εν λόγω θεσμό όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και Πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδουλος Ταπανίδης και ο Επιχειρηματίας κ. Χρήστος Παπασωτηρίου της αλυσίδας Ζαχαροπλαστείων «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ». Συγκινητικές οι στιγμές που μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους οι κ.κ. Παπασωτηρίου και Ταπανίδης που υπέστησαν καρδιακό επεισόδιο και σώθηκαν με την χρήση εξωτερικού απινιδωτή και τη βοήθεια εκπαιδευμένων στο πρόγραμμα ατόμων.

   Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών/μαθητριών στις Πρώτες Βοήθειες, στην πρακτική της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) και ο εθελοντισμός θα συνδράμουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τα σχολεία μας και την κοινωνία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι