Δελτίο Τύπου - Ανανέωση σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής και της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
19042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Ανανέωση σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής και της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

ypografi

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 υπογράφηκε η ανανέωση της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από τον κ. BernardBeignier, εκπροσωπούμενος από τον κ. Christophe Gargot, Διευθυντή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων και Συνεργασίας της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής και τον κ.Θωμά Μπαχαράκη, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός της σύμβασης συνεργασίας είναι η συνέχιση και η διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, με την προώθηση της διδασκαλίας της γλώσσας και του πολιτισμού της χώρας εταίρου, τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων, τη συμμετοχή από κοινού σε εκπαιδευτικά προγράμματα και την υποστήριξη δράσεων σε γλωσσικά, πολιτιστικά και άλλα πεδία. Ενθαρρύνει συνέργειες, αδελφοποιήσεις και κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και των στελεχών της γενικής και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, γεγονός που θα διευκολύνει και την επαφή με τις επιχειρήσεις βοηθώντας έτσι στην ενσωμάτωση των νέων στον χώρο της εργασίας.

Η συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς ανανεώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Γενικής Προξένου και Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Sandrine Mouchetκαι του Συμβούλου Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας κ. NicolasEybalin.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι