06122019Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 06 Δεκ 2019

Εγκαίνια Σχολικής Βιβλιοθήκης του 20ου Δ.Σ. Καλαμαριάς

IMG 8917Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 20ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς εγκαινιάστηκε   την ημέρα που γιορτάζονται οι Τρεις Ιεράρχες, οι προστάτες των Γραμμάτων.

Πρόκειται για έναν χώρο περιποιημένο και φιλικό, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αγώνα, ένα χώρο πνευματικής αρχοντιάς, όπως αξίζει στο κάθε παιδί ?άλλωστε και πολλά περισσότερα του αξίζουν- ώστε και διαμέσου αυτού του χώρου να επωαστεί με τρόπο αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό το ενδιαφέρον του για τη λογοτεχνία, η αγάπη του για το βιβλίο.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π. και Δ. Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος και με τη δική του παρουσία του και το λόγο του τίμησε τη γιορτινή αυτή μέρα.

Ο κ. Καρατάσιος επισήμανε την αξία της δημιουργίας σχολικής βιβλιοθήκης ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, των Εκπαιδευτικών, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Σχολικής Συμβούλου και των Γονέων υπογραμμίζοντας ότι τότε μόνο δημιουργείται η συνθήκη ώστε η βιβλιοθήκη να είναι ενεργή. Ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής επισήμανε ότι από το 2004 που ασκεί τα καθήκοντά του αποτελεί όραμά του η δημιουργία σε κάθε σχολείο τέτοιου τύπου βιβλιοθήκης και κατέθεσε τη δική του εμπειρία δημιουργίας Σχολικής Βιβλιοθήκης, σε σχολείο της Νικόπολης. Στη συνέχεια, συνεχάρη τη Διευθύντρια του Σχολείου, την ομάδα των έγκριτων εκπαιδευτικών, αλλά και το Δήμαρχο Καλαμαριάς που συμβαίνει, όπως είπε, να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα παιδείας. Επιπλέον εξέφρασε τη συγκίνησή του για τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχτηκαν τα παιδιά, τόνισε ότι χάρηκε τα πρόσωπά τους και γενικότερα αποτίμησε την υποδοχή και την παρουσία του στο Σχολείο μας ως μια όμορφη και ξεκούραστη στιγμή στην άσκηση των καθηκόντων του. Τελειώνοντας το χαιρετισμό του και τιμώντας την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, έκανε αξιοσημείωτη αναφορά σε ρήσεις των Ιεραρχών, του Μ. Βασιλείου, του Ιωάννη του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του Θεολόγου.

Ακολούθησε καλοσώρισμα από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σωτηρία Σαμαρά η οποία απευθύνθηκε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους το Σχολείο, ευχαρίστησε για το έργο τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Θεοδόση Μπακογλίδη αλλά και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Βασιλική Νικολέτου για την ουσιαστική βοήθειά της στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης, αλλά και στο βαθύτερο κίνητρο αυτής της προσπάθειας που ήταν και είναι η απέραντη αγάπη για το παιδί και το όραμα να του δημιουργηθεί η προϋπόθεση να κινηθεί σε έναν χώρο πνευματικής αρχοντιάς, περιποιημένο, φιλικό, όπως του αξίζει, -άλλωστε και πολλά περισσότερα του αξίζουν- ώστε σιγά σιγά να επωαστεί, μέσα από αυτό το χώρο, με τρόπο αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό η αγάπη του για τη λογοτεχνία «η οποία αναπτύσσει τη φαντασία, δίνει στη μοναξιά δημιουργική απασχόληση, χαρίζει μια πλούσια σε αποχρώσεις ευχαρίστηση, μετατρέπει τις γνώσεις σε απόψεις, φιλιώνει τον άνθρωπο με τον εαυτό του, διαμεσολαβεί ανάμεσα στον μαθητή και στον κοινωνικοϊστορικό του χώρο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φιλαναγνωστικές δράσεις του Σχολείου που με ιδιαίτερη φροντίδα επιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί. Τέλος, ευχαρίστησε τους συνδέλφους και τις συναδέλφισσες του Σχολείου αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και τόνισε ότι χωρίς τη δική τους υποστήριξη θα ήταν αδύνατη η οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

OΔήμαρχος Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδης στο μήνυμά του ανάδειξε ως καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία του έργου της Σχολικής Βιβλιοθήκης τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά και έδωσε τα συγχαρητήριά του στη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σωτηρία Σαμαρά. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου που στεγάζει το 20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, διαμήνυσε τη στήριξη δημόσιου σχολείου από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότρυνε τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και ευχήθηκε η βιβλιοθήκη να γίνει ένας πολυχρηστικός χώρος για όλα τα παιδιά της γειτονιάς.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι