27112022Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 24 Νοε 2022

Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω - Εκφράζομαι - Δημιουργώ

AFISAOMOSOSTYISMOUSIKIS

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της  Κεντρικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018  ξεκινά το Πρόγραμμα Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ? «Ο Κόσμος της Μουσικής- Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ» στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, εντός του σχολικού ωραρίου και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων (πιλοτική εφαρμογή) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της χώρας.

Κατά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιείται περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου με μουσικά, θεατρικά δρώμενα και εικαστικά εργαστήρια σε συγκεκριμένους σταθμούς εργασιών, ενισχύοντας με βιωματικό τρόπο τη γνωριμία με τον Κόσμο της Μουσικής, τη δημιουργική έκφραση και τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων μέσω της Τέχνης. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τους παρακάτω φορείς, Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος για το τρέχον σχολικό έτος είναι από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2018, σε καθορισμένες ημερομηνίες που αναγράφονται και επιλέγονται από τα σχολεία στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων τους, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας kmaked.gr Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Ο αριθμός των μαθητών/τριών που μπορούν να συμμετέχουν είναι 25-27 άτομα/επίσκεψη.

Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Ως συνοδοί καθηγητές μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες, προτείνονται όμως ιδιαίτερα οι ειδικότητες Μουσικών ΠΕ16 και Καλλιτεχνικών ΠΕ08, αν διαθέτει η σχολική μονάδα. Η παρουσία των συνοδών κατά την εξέλιξη του προγράμματος είναι υποχρεωτική και θα πρέπει κατά την είσοδό τους στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής να προσκομίσουν στη συντονίστρια του προγράμματος ονομαστική κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών, υπογεγραμμένη από το Διευθυντή του σχολείου τους.

Επίσης, θα ήταν επιθυμητό για λόγους ανατροφοδότησης του προγράμματος και τη δημιουργία αναμνηστικού λευκώματος, μετά το πέρας της διδακτικής επίσκεψης και την επιστροφή στο σχολείο, να αποστέλλεται στο e-mail: kmakedmegaro@gmail.com επιστολή αποτίμησης (εντυπώσεων) έως 100 λέξεις (5-8 σειρές) από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ώστε να παραλαμβάνουν και την αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που δεν γίνει εφικτή η συμμετοχή όλων των σχολείων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα δοθεί προτεραιότητα στη συμμετοχή τους κατά το επόμενο διδακτικό έτος.

Υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Ευαγγελία Βόλνα,

τηλ. κέντρο 2310474810 και e-mail: kmakedmegaro@gmail.com

(Προσοχή. ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ τα στοιχεία επικοινωνίας με το Μέγαρο Μουσικής)

Επισυνάπτονται:

α) έγγραφο ΥΠΠΕΘΦ20.2/222514/Δ2/18-12-2017

β) αφίσα του προγράμματος

γ) κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι