Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολεία υπό κατάληψη
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολεία υπό κατάληψη

πειραματικό 3


Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολεία υπό κατάληψη

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το Πειραματικό Γυμνάσιο και ΓΕΛ ΑΠΘ Θεσσαλονίκης. Σε ένα εξαιρετικό κλίμα σύμπνοιας συνομίλησε με αντιπροσωπεία παιδιών, τα οποία ανέπτυξαν και παρουσίασαν τα αιτήματά τους και ευχαρίστησαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την παρουσία του και τη διάθεση να βοηθήσει. Διαπιστώθηκαν κάποιες ανάγκες βελτίωσης και εξέλιξης υλικοτεχνικής υποδομής και ακολούθησε συζήτηση με μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η κατάληψη έληξε και οι μαθητές θα εκλέξουν άμεσα τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησής τους.

Αργότερα, ο κ. Κόπτσης μετέβη στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησε για περισσότερο από μια ώρα με μαθητές και μαθήτριες σχετικά με θέματα της σχολικής τους καθημερινότητας. Οι μαθητές δεσμεύτηκαν να λήξουν την κατάληψη και να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Στο σύνολο των σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζεται μια ύφεση και αποκλιμάκωση του φαινομένου των καταλήψεων. Με συζήτηση, γόνιμο διάλογο και ανοιχτά σχολεία δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με κεντρικό άξονα και γνώμονα πάντα τον μαθητή.

 

ΓΕΛ ΙΚΤΙΝΟΥ

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι