08062023Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 08 Ιουν 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το πρόγραμμα ERASMUS+

iemrida erasmus

 

 H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τo IΚΥ-Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος ERASMUS+ υλοποίησαν ημερίδα ενημέρωσης με τίτλο: «Το Πρόγραμμα ERASMUS+, Βασική Δράση 1 & 2: Τομείς Σχολικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis παρουσία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κ. Λεωνίδα Παπαστεργίου καθώς και των στελεχών του ΙΚΥ.

Ο κ. Παπαστεργίου εξήρε τη σημασία του προγράμματος χαρακτηρίζοντάς το το πιο πετυχημένο πρόγραμμα με ποικιλία δράσεων και εξαιρετική δημοτικότητα εδώ και 35 χρόνια τονίζοντας τις βασικές του επιδιώξεις: Τη δημιουργία Ευρωπαϊκής ταυτότητας και διάστασης της Εκπαίδευσης. Ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης χαιρέτισε την εκδήλωση και υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών και της ανταλλαγής επιτυχημένων πρακτικών προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Αναλυτικές εισηγήσεις για τις Βασικές Δράσεις ΚA1 και ΚA2 παρουσιάστηκαν στο κοινό τόσο από τα στελέχη του ΙΚΥ όσο και από την προωθήτριες Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ και δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις στο κοινό.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι