26022021Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 19 Φεβ 2021

Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιου Δ. Καρατάσιου

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου έτους, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την αισιοδοξία με την οποία ευελπιστώ ότι θα συνεργαστούμε και πάλι για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιφέρειάς μας.

 Στο νέο αυτό κύκλο, το μέγεθος της ευθύνης αλλά και των προκλήσεων είναι πολλαπλάσιο. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η υποστήριξη πρωτοβουλιών που ενισχύουν την αποστολή του σχολείου και συμβάλλουν στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την ελληνική κοινωνία αποτελούν όχι απλώς προτεραιότητα, αλλά επιβεβλημένη αναγκαιότητα.

 Δεσμεύομαι να δουλέψω μαζί σας εντατικά και να υποστηρίξω τον αγώνα που καταβάλλετε με αφοσίωση και κατάθεση ψυχής.

 Hπροσπάθειά μας επικεντρώνεται στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας, την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών και την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που γεννά η κρίση και επηρεάζουν τη σχολική φοίτηση, την κοινωνική ένταξη και την πορεία των παιδιών μας. Στοχεύουμε στην επιμορφωτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και στην ισόρροπη προσφορά ευκαιριών μόρφωσης προς όλους αδιακρίτως τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κεντρικής Μακεδονίας, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τη διαφορετικότητα.

Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας με αίσθημα αλληλεγγύης και παιδαγωγικής ευαισθησίας, ώστε να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον ηρεμίας, ασφάλειας και δημιουργικής μάθησης. Να τους εμφυσήσουμε αξίες σε μια εποχή μετάβασης και αμφισβήτησης. Να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν κριτικά τα μηνύματα των καιρών μας. Να διαμορφώσουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συνείδηση ενεργών πολιτών.

Στην κοινή προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή των αιρετών εκπροσώπων μας, των φορέων αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας. Η κριτική, η συμμετοχή και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον των γονέων ενισχύει και ανατροφοδοτεί το έργο μας.

 Εύχομαι στον τέως Περιφερειακό Διευθυντή, κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη, καλή συνέχεια από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου.

 Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους διοικητικούς υπαλλήλους, το δυναμικό των ΠΕΚ, ΚΠΕ και ΚΕΔΔΥ της αρμοδιότητάς μας, καθώς επίσης τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της πρώτης γραμμής για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση συνεργασίας μας.

 

  

 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

 

Γεώργιος Δ. Καρατάσιος

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι