Απολογισμός του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας"
19042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Απολογισμός του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας"

Με ιδιαίτερη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας  - ΝΟΗΣΙΣ  ο Περιφερειακός μαθητικός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα « Ο Γαλαξίας μας».


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε την συγκεκριμένη προσπάθεια σαν συνδιοργανωτής με την WRO, όπως και το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο έθεσε το συγκεκριμένο Διαγωνισμό υπό την αιγίδα του.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 200 μαθητές και 47 ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής από σχολεία πρωτοβάθμιας της Κεντρικής Μακεδονίας.  

Οι μαθητές με μεράκι και ενθουσιασμό παρουσίασαν στο κοινό τις ρομποτικές τους κατασκευές και «παίζοντας» τον ρόλο του εκπαιδευτικού εξήγησαν στους επισκέπτες τα μυστικά της ρομποτικής.

Διαστημόπλοια με συγχρονισμένες τροχιές, εξομοίωση πλανητικών συστημάτων, ρομποτικοί εξερευνητές πλανητών,  μηχανήματα εξόρυξης υλικών από άλλους πλανήτες,  ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που επιλέξανε οι μικροί μας εφευρέτες.

 

Περισσότερα... πατήστε παρακάτω για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι