30112020Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Τετ, 25 Νοε 2020

8o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής - Πρόγραμμα Συνεδρίου

Φθάνοντας στην ανακοίνωση του Προγράμματος  του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, θέλουμε  να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετέχουν και υποστηρίζουν το σύνολο της διοργάνωσης:

  • Πρώτα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν την «καρδιά» του Συνεδρίου. Φέτος το Συνέδριο ξεπέρασε σε αριθμό τους  3.100 μαθητές και μαθήτριες απ' όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών ήταν πάνω 420  από 165 σχολικές μονάδες.
  • Τους υπεύθυνους και τεχνικούς των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., που με τη συμμετοχή  τους υποστηρίζουν τεχνικά  την διοργάνωση. Συμπαραστάτης τους και το τεχνικό προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Τους σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής και τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, οι οποίοι σαν επιστημονική επιτροπή αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα για το συνέδριο.  
  • Το ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, για την σημαντική τους συνεισφορά στην πραγματοποίηση του. Χωρίς αυτούς, το συνέδριο θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί και δε θα είχε την αίγλη και την αποδοχή στο μαθητικό κοινό.

 Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου, την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Φέτος, εκτός από τις εργασίες  (δεκάλεπτες σε διάρκεια) που θα παρουσιαστούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του ΝΟΗΣΙΣ, θα  υπάρχει και ένας αριθμός εργασιών σε μορφή e-posters. Το e-Poster είναι η παρουσίαση μιας εργασίας με τη βοήθεια ενός laptop και ενός προβολικού μηχανήματος  (της αντίστοιχης σχολικής μονάδας), σε ειδικά διαμορφωμένο stand που θα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ. Για τα e-Posters θα υπάρξει μέριμνα ώστε να προβληθούν και μέσω του προγράμματος e-posterShow, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ.

Σε ξεχωριστό χώρο θα παρουσιαστούν και δύο θεματικές εκθέσεις,  η Παιχνιδοχώρα και η RoboLand, που θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα. H Παιχνιδοχώρα είναι μια ειδική θεματική,  με λογισμικά παιχνιδιών κατασκευασμένων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι μας καλούν να τα  «δοκιμάσουμε».   

Η RoboLand περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών και μαθητριών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιδεικνύουν τις ρομποτικές κατασκευές τους και συμβάλλουν στην εξοικείωση του κοινού με την ρομποτική.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται επίσης να κατεβάσουν την Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα από το site του συνεδρίου και να την δώσουν στους συμμετέχοντες μαθητές. Όλες τις υπογεγραμμένες δηλώσεις οφείλουν οι εκπαιδευτικοί να παραδώσουν στη γραμματεία του συνεδρίου, την ημέρα που θα προσέλθουν στο ΝΟΗΣΙΣ.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν το πλήθος  Μαθητών και εκπαιδευτικών για παρακολούθηση στις ζώνες Κεντρικής Σκηνής  ( εκτός από τους μαθητές συνέδρους). Θα αναρτηθεί στο site, φόρμα Δήλωσης Παρακολούθησης για αυτό το σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούμε να υπάρξει μία καλύτερη οργάνωση και  αποφυγή συνωστισμού στο Συνεδριακό Κέντρο. Η ασφάλεια των μαθητών είναι πάντα πρωταρχικό μέλημα.

Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλυφθούν ζωντανά στο διαδίκτυο με 2 κανάλια, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της Περιφέρειας  μέσα στο site του συνεδρίου.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Επανομής θα είναι αρωγός της όλης προσπάθειας και θα συνδράμει ενεργά στην τεχνική υποστήριξη του Συνεδρίου με τα τμήματα Τεχνικών Η/Υ, Ηχοληπτών, Ραδιοφωνικών Παραγωγών, Εικονοληπτών και Γραφιστών.  Χορηγός Επικοινωνίας του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής θα είναι η ΕΡΤ3.

Επισυνάπτουμε:

1)Προγράμματα  Κεντρικής Σκηνής,  Θεματικών,  E-posters,  GameLand, RoboLand

2)Καταστάσεις με λίστα Εργασιών ταξινομημένες ανά Διεύθυνση

3)Προκήρυξη Συνεδρίου - 4η Ανακοίνωση

4) Οδηγίες για το Συνέδριο

5)Αφίσα του Συνεδρίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι