30112020Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Τετ, 25 Νοε 2020

Διοργάνωση 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης  WROHellas και το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη,  διοργανώνει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη του νέου Δημαρχιακού μεγάρου Πανοράματος, τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO. Η ώρα προσέλευσης των ομάδων είναι 10 π.μ.  και σε επόμενη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί και το πρόγραμμα του διαγωνισμού.

Ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί τον προκριματικό  του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  με την υπ. αριθ. Πρωτοκόλλου  23277/Δ2 - 11/2/2016 του ΥΠΠΕΘ.  Οι ομάδες που θα προκριθούν θα  εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας, 25-27 Νοεμβρίου 2016.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Rap the scrap: Ρομπότ για τη μείωση, τη διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr, στην αντίστοιχη ενότητα που αναφέρεται στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό 2016. Η εγγραφή στον διαγωνισμό ισχύει και για τον Περιφερειακό και γίνεται μέσω της Φόρμας Συμμετοχής στο ίδιο μενού. Εκεί μέσα υπάρχουν και ανακοινώσεις για τους κανόνες του διαγωνισμού και χρήσιμες πληροφορίες συμμετοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω 2 διαδικτυακών καναλιών ενός τηλεοπτικού και ενός ραδιοφωνικού, ώστε όσοι επιθυμούν να έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσω ίντερνετ από το το siteτης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Η δημοσιογραφική κάλυψη θα γίνει από τους σπουδαστές και εκπαιδευτές τμημάτων Ραδιοφωνικών Παραγωγών, Ηχοληπτών και Τεχνικών του Δημοσίου ΙΕΚ Επανομής.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι