Κοπή Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Κοπή Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

DSCN7313

Η ημέρα των Τριών Ιεραρχών την Τρίτη 30/1/2018 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Οργανώθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωσημε παρόντες τους Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης κ.κ. Ν.Ακριτίδη, Μ.Συργιάνη αντίστοιχα, την Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης κ. Ε. Χατζηπέτρου και την Προϊσταμένη Τμήματος Β? του Οικονομικού κ. Β. Βυτανιώτη, καθώς και όλο το προσωπικό της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα ήταν καλεσμένοι και οι Σχολικοί Σύμβουλοι. Παρουσιάστηκε με εξαιρετική γλαφυρότητα και βαθειά ιστορική γνώση η δράση των Τριών Ιεραρχών από τον Πατέρα Ειρηναίο Δεληδήμο, προτάσσοντας τη σημασία του Χριστιανισμού ως επανάσταση εδραίωσης της δικαιοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους  όλων των φυλών, χωρίς επιβολή και εξουσία, καθώς και το παράδειγμα του βίου των τριών πεφωτισμένων Ιεραρχών, οι οποίοι  μέχρι το τέλος της ζωής τους αποτέλεσαν οδηγό για το δίκαιο, την ισότητα και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη. Η ευχάριστη και μεστή σύναξη πλαισιώθηκε από τα μέλη του μουσικού σχήματος «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» οι οποίοι, προς τιμή τους, μας πρόσφεραν εθελοντικά τα όμορφα τραγούδια και τις μελωδίες τους.

Η εορταστική ατμόσφαιρα έδειξε πως στους δύσκολους καιρούς οι άνθρωποι ενώνονται, στην ουσία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, αντιθέτως, έχουν πολλά να τους ενώσουν έχοντας οδηγό και την πλούσια παρακαταθήκη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι