Πρόσκληση συμμετοχής σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Workshops και Παράλληλες Δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Πρόσκληση συμμετοχής σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Workshops και Παράλληλες Δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

IMG 20170428 130039 resize

Σας προσκαλούμε στα επιμορφωτικά σεμινάρια και στις παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής στο χώρο της βιβλιοθήκης του ΝΟΗΣΙΣ.

Η θεματολογία είναι η παρακάτω:

  • eradio
  • Ημέρα Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00 - 14.00 : Σεμινάριο και επίδειξη με θέμα "Οργάνωση και Παραγωγή Ραδιοφωνικής εκπομπής με το EuropeanSchoolRadio". Εισηγητές: Στέφανος Ηλιάδης, Ιωάννα Μοσχίδου, φοιτητές και μέλη της Ομάδας του «EuropeanSchoolRadio, το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο».
    Συμμετοχή: ομάδες ( 1-2 εκπαιδευτικοί με 3-4 μαθητές από σχολικές μονάδες )

  • Ημέρα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 10.00 - 11.30 : Workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν επιμορφώσεων για εκπ/κούς Πληροφορικής". Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσιπά, PR & CSRSpecialistGCΜΜ cluster, Oracle Ελλάς. Απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς.workshop2i

  • Ημέρα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00 - 13.00 :
    Workshop με θέμα «Διεισδύοντας σε ένα WebServer». Εισηγητές: Φοιτητές Tμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απευθύνεται σε ομάδες: (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

  • Ημέρα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 13.00 - 14.00 : Εισήγηση με θέμα «H Επιστήμη Δεδομένων ως Διεπιστημονικό workshop1Εργαλείο: Εφαρμογές στις Κοινωνικές Επιστήμες». Εισηγητής: Δρ Ιωάννης Κατάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς,  δεκτή η συμμετοχή μαθητών.
  • Ημέρα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 14.15 - 15.30 : Εισήγηση με θέμα «Conversational Apps». Εισηγητής: ΠαναγιώτηςΤζήνης , Google Developer Expert - Product Design | Google Developers Group Greece Lead. Απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς.
  • Ημέρα Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 10.00 - 11.30 : Workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν επιμορφώσεων για εκπ/κούς Πληροφορικής". Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσιπά, PR & CSRSpecialistGCΜΜ cluster, OracleΕλλάς. Απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς.


  • workshops3Ημέρα Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 13.30. Σεμινάριο και επίδειξη με θέμα: WearableIOSWATCHOS - Δημιουργία games& apps για Smartwatches : Εισηγητής: Αναστασίου Κωνσταντίνος MBAEx, MBAPro UI/UX Designer Games and Apps. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.
  • ΗμέραΠαρασκευή  20 Απριλίου 2018 καιώραμεθέμα "Natural spaces  Enterpreneurial Green Europe". Διεθνής Δράση Σχολείων Δημιουργίας νέων Startupers . Παρουσίαση Επιχειρηματικών Ιδεών σε κριτική επιτροπή από επιτυχημένους Startupersτης Θεσσαλονίκης. Συντονιστής 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου με συμμετοχή μαθητών από Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία. Κάλεσμα σε ομάδες (1-2 εκπαιδευτικών από 3-4 μαθητές).
     
  • Ημέρα Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00 - 13.00 Ενημερωτικό Session1 με θέμα: Πειρατεία: ο σύγχρονος εχθρός της τέχνης. Εισηγητής: Βαγγέλης Πατσιαντός, Attorney At Law Forthnet. Απευθύνεται σε μαθητές με έναν συνοδό-εκπαιδευτικό ανά ομάδα μαθητών (περιορισμένος αριθμός θέσεων: 40)
  • Ημέρα Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 13.00 - 14.00 Ενημερωτικό Session2 με θέμα: Πειρατεία: ο σύγχρονος εχθρός της τέχνης. Εισηγητής: Βαγγέλης Πατσιαντός, Attorney At Law Forthnet. Απευθύνεται σε μαθητές με έναν συνοδό-εκπαιδευτικό ανά ομάδα μαθητών (περιορισμένος αριθμός θέσεων: 40)

 


 

Παράλληλες Δράσεις

 

ΔΩΜΑΤΙΟΑΠΟΔΡΑΣΗΣ copyΛειτουργία EscapeRoom. Το Δωμάτιο 10 Απόδρασης στο ΝΟΗΣΙΣ

Περιγραφή

Επιτέλους, μόλις καταφέρατε να φτιάξετε το πρόγραμμα για τον εντοπισμό κακόβουλων διαδικτυακών απειλών και είστε πολύ χαρούμενοι! Όμως κάποιοι θέλουν να σας σταματήσουν. Σας εγκλωβίζουν, με σκοπό να συνεχίσουν τη δράση τους. Ευτυχώς, η συνεργάτιδά σας άφησε στοιχεία στο δωμάτιο, που θα σας βοηθήσουν να βγείτε. Θα μπορέσετε να λύσετε όλους τους γρίφους και να βρείτε τον κωδικό εξόδου; Ελάτε να δοκιμάσετε!

Διάρκεια: 45 λεπτά

Ώρες Λειτουργίας: 11.00 - 14.00 καθημερινά 17-20 Απριλίου.

Απευθύνεται:   Κυρίωςσε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης

GameMasters. Συντονιστές: Θεοδώρα Σαμαρά, Διούδη Ειρήνη, εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

 


 

karagkiozis-hackerΘέατρο Σκιών. Ο Καραγκιόζης Χάκερ

Περιγραφή

Ο χαρισματικός μαθητής γυμνασίου Κωνσταντίνος Ξηραδάκης από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάζει μία ξεχωριστή παράσταση με θέμα τον Καραγκιόζη Χάκερ. Ευρηματικοί διάλογοι μεταξύ των γνωστών πρωταγωνιστών όπως ο Χατζηαβάτης, ο Βεληγκέκας, ο Μορφονιός και το Κολλητήρι.

Διάρκεια: 20 λεπτά

Ώρα Προβολής : Τετάρτη 1Απριλίου 10.00.

Απευθύνεται: Κυρίως για Δημοτικά Σχολεία.

 


 

dronesEπίδειξη και Πτήση Drones πάνω από το NΟΗΣΙΣ

Περιγραφή

Η Ομάδα Τεχνικών ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ Σερρών θα πραγματοποιήσει πτήση και επίδειξη 3 Drones έξω στο υπαίθριο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ. Θα ληφθούν εντυπωσιακά πλάνα πάνω από το χώρο σε υψηλή ανάλυση βίντεο 4Κ. Τα στιγμιότυπα θα προβληθούν κατά διαστήματα στο Συνεδριακό Κέντρο

Διάρκεια: 30 λεπτά

Ώρα Προβολής : Τετάρτη 18 Απριλίου 12.00.

Απευθύνεται: Σε όλους, όσοι θέλουν να δουν τον χειρισμό ενός Drone (χωρίς ηλεκτρονική δήλωση).

 

Συμμετοχή σε όλες τις παραπάνω δράσεις, σεμινάρια, workshops, γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Η Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής δήλωσης και συμμετοχής θα ανοίξει το απόγευμα της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2018. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών - μαθητών είναι προαιρετική και η δράση θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στους συμμετέχοντες σε workshopsκαι σεμινάρια θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

 atomiki      omadiki

 

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι