3η Ανακοίνωση - Προκήρυξη 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

3η Ανακοίνωση - Προκήρυξη 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

fbLOGO3 copy

 

Σας κοινοποιούμε την 3η Ανακοίνωση Προκήρυξης του 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στις 16, 17, 18 και 19 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» (ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Το 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής (σχετική άδεια ΥΠΠΕΘ Φ15.1/1977/Δ2 - 7/1/2019) διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Φίλων του NOHΣΙΣ και το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» ΝΟΗΣΙΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ? τομέας Μακεδονίας Θράκης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 οι εκπαιδευτικοί που δηλώσαν συμμετοχή με περίληψη, θα πρέπει να αποστείλουν την εισήγηση της εργασίας τους στον αντίστοιχο συντονιστή εκπαιδευτικού έργου που τους εποπτεύει. Σχετικές οδηγίες και παράδειγμα, υπάρχει μέσα στο πρότυπο εισήγησης (Επιλογή Μενού Χρήσιμα Αρχεία από το siteτου συνεδρίου www.math-syn-pli.gr).

 

Πρέπει να τονισθεί ότι σε αυτή τη φάση δεν ζητείται η αποστολή της εργασίας σε μορφή powerpoint, prezi, video, λογισμικο κτλ. Αυτό θα γίνει αρχές Απριλίου μετά από οδηγίες που θα αποσταλούν.

Καθώς πλησιάζει η περίοδος διεξαγωγής του συνεδρίου θα ήταν χρήσιμο, σχολικές μονάδες που έχουν σοβαρό πρόβλημα για συγκεκριμένη ημέρα προσέλευσης μέσα στο τετραήμερο 16-19 Απριλίου, να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου (πριν την δημιουργία προγράμματος ) στην παρακάτω πλατφόρμα: http://www.desmeuseis.kmaked.eu  Tις προηγούμενες χρονιές στάλθηκε ανάλογη πρόσκληση, ώστε να εξυπηρετηθούν σχολεία που είχαν προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις.

 

Το 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα εμπλουτιστεί και με Workshops, για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση τέλη Μαρτίου. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να πληροφορηθούν γι αυτά και να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέσα από το site του συνεδρίου.

Γίνεται επίσης κάλεσμα συμμετοχής προς Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ώστε να στελεχώσουν την Οργανωτική Ομάδα Συντονιστών που θα συντονίσουν τα θεματικά πάρκα του Συνεδρίου.

Επίσης γίνεται κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν την Τεχνική Ομάδα Υποστήριξης. ( Τα προηγούμενα χρόνια ήταν εκπαιδευτικοί κυρίως από τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.)

 

Η υποβολή των παραπάνω γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το site του συνεδρίου www.math-syn-pli.gr  Η απασχόληση των παραπάνω ατόμων στο συνέδριο δεν μπορεί να υπερβεί την μία ημέρα ώστε να

μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχολικές μονάδες είτε στους φορείς που εργάζονται.

 

Τέλος σας κοινοποιούμε την πρόσκληση του ΝΟΗΣΙΣ για την έκθεση «Οι εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci» η οποία θα διαρκέσει έως 30 Ιουνίου 2019 στο ισόγειο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και

Μουσείου Τεχνολογίας. Καθώς και ενημερωτικό σημείωμα δραστηριοτήτων του ΝΟΗΣΙΣ προς εκπαιδευτικούς και μαθητές στο: https://www.noesis.edu.gr/wp-content/uploads/2019/01/2FEB-21APR2019GR.pdf

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι