Δελτίο Τύπου - 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας
19042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας

10

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών από όλη την Κεντρική Μακεδονία, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 οι εργασίες του διήμερου 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα, με θέμα: «Εκπαιδευτικοί καταθέτουν σε εκπαιδευτικούς τις επιστημονικές τους εμπειρίες».Το Συνέδριο, έδωσε την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς της Τάξης να παρουσιάσουν, μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις, τις καινοτόμες δράσεις τους, καθώς και τις προτάσεις τους για εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αναγκαία για την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης, ανανέωση και διάχυση της γνώσης.

Το Συνέδριο διοργάνωσε, για δεύτερη φορά, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με την υποστήριξη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ενώ χορηγοί ήταν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Μαΐου με την παρουσίαση τριών κεντρικών ομιλιών, από δύο καθηγητές της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Α. Καρακίτσιο και κ. Α. Αϊδίνη και από τον παιδοψυχίατρο-Διευθυντή Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Β. Νταφούλη. Το Σάββατο 11 Μαΐου παρουσιάστηκαν σε ολομέλεια 15 προφορικές εισηγήσεις, μετά το πέρας των οποίων υπήρξε στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και την καινοτομία». Εισηγητές στην στρογγυλή τράπεζα ήταν οι ΣΕΕ Απόστολος Καρύδας, Αθανάσιος Χαρίσης και Αικατερίνη Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του ΔΣ Κουλούρας κ. Δημήτριος Κατσαβός. Παράλληλα, στον χώρο του Συνεδρίου υπήρχαν 11 αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) με ενδιαφέρουσες παιδαγωγικές και διδακτικές προτάσεις.

Στο Συνέδριο, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρ. Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος ήταν και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής. Την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου έκανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος.

Τα προεδρεία του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Στέλιος Δάγγας, Αντιδήμαρχος Παιδείας Νάουσας, ο κ. Σωτήρης Σταμάτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας, η κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου, ΣΕΕ του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, η κ. Ευθυμία Γώτη, ΣΕΕ του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, ο κ. Δημήτρης Πυρινός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο κ. Απόστολος Παρασκευάς, ΣΕΕ 2ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, ο κ. Πέτρος Σταγιόπουλος, Προϊστάμενος 1ου ΚΕΣΥ Θεσσαλονίκης και ο κ. Νικόλαος Γραίκος, Οργανωτικός ΣΕΕ 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας που προήδρευσε στη στρογγυλή τράπεζα.

Τα πρακτικά του 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Ημαθίας, όπου θα περιλαμβάνονται οι περιλήψεις των εισηγήσεων και οι αναρτημένες ανακοινώσεις, σύντομα θα εκδοθούν ηλεκτρονικά (με ISBN) και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.


Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι