06122020Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 04 Δεκ 2020

Πρόσκληση σε Συνέδριο: «Η διαπολιτισμική εκπαίδευση ως μέσο για την κοινωνική ενσωμάτωση: Εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές και μελλοντικές προκλήσεις»

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ - Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλούν στο Συνέδριο με θέμα:

«Η διαπολιτισμική εκπαίδευση ως μέσο για την κοινωνική ενσωμάτωση: Εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές και μελλοντικές προκλήσεις»
το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ, Αμφιθέατρο ΙΙΙ (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη).
Το συνέδριο εστιάζει στους παρακάτω θεματικούς άξονες:


- Αξιολόγηση του προηγούμενου επιπέδου γνώσεων μαθητών και μαθητριών που προέρχονται από τρίτες χώρες
- Διαπολιτισμική εκπαίδευση και ανοιχτή κοινωνία
- Διαπολιτισμική εκπαίδευση και ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα
- Βέλτιστες πρακτικές για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν: Προφορικές εισηγήσεις-Στρογγυλές Τράπεζες και Βιωματικά εργαστήρια.
Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου και των βιωματικών εργαστηρίων είναι δωρεάν και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.

Για την παρακολούθηση των βιωματικών εργαστηρίων είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη φόρμα παρακολούθησης στον παρακάτω υπερσύνδεσμο : https://bit.ly/2lC79Lo .


Συν.: Πρόγραμμα και Πρόσκληση

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι