Απολογισμός Συνεδρίου «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση»
19042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Απολογισμός Συνεδρίου «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση»

XAIRETISMOI

Στις 22-24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση», από την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα ΠΕΚΕΣ και το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτσης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Κεσόγλου και τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Καρτσωνάκης.  

Την έναρξη του Συνεδρίου επένδυσε μουσικά η Παιδική χορωδία του 1ου Γυμνασίου Τούμπας και αποφοίτων υπό την διεύθυνση της κ. Κατσούκα. Οι κεντρικές ομιλίες των καθηγητών του Α.Π.Θ κ. Πασχαλίδη και Παπανικολάου επικεντρώθηκαν στη μάθημα της Τέχνης στα σχολεία και παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Την τελετή έναρξης παρουσίασε η κ. Πρασσά Χρύσα από την ΠΔΕ. Εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, από Κρήτη και Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Αθήνα παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν 130 εισηγήσεις, στρογγυλή τράπεζα και βιωματικά εργαστήρια.

Η ΠΔΕΚΜ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνεργασία όλων στην υλοποίηση συνεδρίων και καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να συμμετέχουν ενεργά στην πληθώρα των δράσεων και των επιμορφωτικών ημερίδων που λαμβάνουν χώρα στην ΠΔΕ.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι