Πρόγραμμα Επετειακής Εκδήλωσης για τον εορτασμό 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Πρόγραμμα Επετειακής Εκδήλωσης για τον εορτασμό 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, για να συμμετάσχει στον εθνικό εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Η εκδήλωση έχει τίτλο: Από την πλάκα και το κοντύλι στην οθόνη και το πληκτρολόγιο.

Σας αποστέλλεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 10.00 - 19.30.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σχολικές μονάδες, μεμονωμένες τάξεις-τμήματα, ομάδες μαθητών/ριών και των εκπαιδευτικών τους ή και συμπράξεις μεταξύ σχολείων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες, τα έργα των οποίων θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση και στους/στις επιβλέποντες/ουσες εκπαιδευτικούς, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Η διάρκεια παρουσίασης κάθε έργου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

Οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, που αποτελούν την επιστημονική επιτροπή της εκδήλωσης, θα έχουν την ευθύνη για το συντονισμό και το σχολιασμό των παρουσιάσεων.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και προϋποθέτει τη συγκατάθεση όλων των εμπλεκομένων (των δημιουργών των έργων μαθητών και μαθητριών, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, ή των γονέων-κηδεμόνων τους, εφόσον είναι ανήλικοι/ες, των εκπαιδευτικών κ.ά.), αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων τους προσωπικού χαρακτήρα, για την οποία θα τηρηθεί η κείμενη σχετική νομοθεσία.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ε.Ο.Δ.Υ. για την προστασία από τον COVID-19, όπως επίσης και με την τήρηση κάθε λοιπού μέτρου σχετικού με την υγεία και την ασφάλεια του συνόλου των συμμετεχόντων/ουσών.

Για τους όρους υγείας και ασφάλειας των μαθητών/τριών και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων υπεύθυνοι θα είναι οι Διευθυντές/ριες και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που θα συμμετάσχουν.

Επιπροσθέτως, οι Διευθυντές/ριες των σχολείων θα είναι υπεύθυνοι/ες για τη συγκέντρωση των υπεύθυνων δηλώσεων συγκατάθεσης των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών/ριών.

Η Επετειακή Εκδήλωση έχει την έγκριση του ΥΠΑΙΘ (Φ.7/ΦΜ/172143/22622/Δ1 26-2-21) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα: http://www.webtv.eisodos.com/

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι