Πρόσκληση συμμετοχής σε Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια στο πλαίσιο των δράσεων του 13ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής - Οδηγίες για τη διεξαγωγή του Συνέδρίου
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Πρόσκληση συμμετοχής σε Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια στο πλαίσιο των δράσεων του 13ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής - Οδηγίες για τη διεξαγωγή του Συνέδρίου

13-elearning

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του 13ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς ότι:

  • Η διαδικασία Τηλεδιασκέψεων καταγραφής ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου οπότε και θα προετοιμαστεί το υλικό των σχολικών μονάδων για παρουσίαση κατά το τετραήμερο 20-23 Απριλίου.
  • Μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν τις βεβαιώσεις γονικής συναίνεσης για τους μαθητές (όσοι δεν το έχουν κάνει). Η αποστολή θα γίνει στο email του συνεδρίου mathsynplikm@gmail.com
  • Τη Δευτέρα 19/4, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των εργασιών θα λάβουν ένα email για τη συμμετοχή μόνο των εκπαιδευτικών, σε εισαγωγική συνεδρία πριν την παρουσίαση της ενότητας τους. Μέσα στο email θα υπάρχει το linkκαι η ακριβή ώρα τηλεδιάσκεψης.
  • Στην εισαγωγική συνεδρία οι εκπαιδευτικοί θα προλογίσουν την εργασία των μαθητών τους. Το συντονισμό αυτής της συνεδρίας θα έχει ένας συντονιστής ή μία συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου πληροφορικής.
  • Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ροή εργασιών της ενότητας. Κατά τη διάρκεια προβολής των εργασιών του συνεδρίου στο Youtube, το κοινό μπορεί να υποβάλλει διαδικτυακά τις ερωτήσεις προς τις σχολικές μονάδες ( μέσω ελεγχόμενου chat - youtube). Εκεί οι εισηγητές μαθητές - εκπαιδευτικοί της αντίστοιχης συνεδρίας οφείλουν να παρακολουθούν την πορεία ερωτήσεων του κοινού, ώστε να δίνουν άμεσα απαντήσεις πάνω στο έργο τους.
  • Μετά το πέρας της ροής των εργασιών, θα ακολουθήσει μία συνεδρία προεδρείων όπου οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου θα κάνουν έναν απολογισμό, εκφράζοντας τις εντυπώσεις τους. Οι συντονιστές θα ειδοποιηθούν προγενέστερα - μέσω email- για την ώρα & link συμμετοχής τους.

Το παραπάνω σενάριο πραγματοποίησης διαδικτυακού συνεδρίου πήγε εξαιρετικά, κατά την περσινή διοργάνωση του 12ου Διαδικτυακού Μαθητικού Συνεδρίου. Ευελπιστούμε ότι και φέτος όλα θα πάνε περίφημα και οι μαθητές - εκπαιδευτικοί θα χαρούν τη διαδικασία.

Επειδή το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και δημιουργίας, το δεύτερο δημοσιογραφικό κανάλι μεταδόσεων του συνεδρίου θα δώσει το λόγο στους πρωταγωνιστές μας - τους μαθητές, για μία διαδικτυακή συνέντευξη. Την ημέρα συμμετοχής της σχολικής μονάδας, η δημοσιογραφική ομάδα του συνεδρίου θα επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των έργων ώστε να προγραμματίσουν και να συντονίσουν μία συνέντευξη των μαθητών - εισηγητών, διαδικτυακά.

 

Τέλος καλούμε τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής από τα 4 ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Συνεδρίου.

Η θεματολογία είναι η παρακάτω:

 

SEMINARIO-ARDUINO  SEMINARIO-ORACLE 
 SEMINARIO-KYBERNOASFALEIA  SEMINARIO-UNITY3D

 

-   Ημέρα Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00 - 19.30
Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: "Ποιος φοβάται το arduino; (Πάμε να κατασκευάσουμε το πρώτο μας project χωρίς κόπο και προηγούμενες γνώσεις)". 
Εισηγητής ο κ. Δημήτρης Λύτσιος καθηγητής πληροφορικής ΠΕ86 ( 4ο Γυμνάσιο Βέροιας)

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να είναι απαραίτητες προηγούμενες γνώσεις ρομποτικής ή προγραμματισμού, με όρεξη για πειραματισμό!.

 
Ημέρα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 15.00 - 16.00
Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: "Oracle Academy: Δωρεάν cloud & εκπαιδευτικοί πόροι για εκπαιδευτικούς".  
Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσιπά,  Υπεύθυνη του Oracle Academy για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Αλβανία, Κόσοβο & Βόρειο Μακεδονία.  
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 

Ημέρα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00 - 19.30
Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: "Κυβερνοασφάλεια".  
Εισηγητής ο κ. Βασιλικός Πέτρος καθηγητής πληροφορικής ΠΕ86 (Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου)
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 
-   Ημέρα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00 - 19.30
 Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Διδάσκοντας Πληροφορική με τη Unity3D»
Εισηγητής ο κ. Τουκίλογλου Παύλος καθηγητής πληροφορικής ΠΕ86 (5ου ΔΣ Περαίας)
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  Α/θμιας & Β/μιας Εκπαίδευσης.

 

Η συμμετοχή σε όλες τις παραπάνω δράσεις θα γίνεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.math-syn-pli.gr. Η Πλατφόρμα ηλεκτρονικής δήλωσης και συμμετοχής στα Σεμινάρια θα ανοίξει το πρωί της Πέμπτης 15 Απριλίου 2021. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς κανένα κόστος. Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε παραπάνω από 1 σεμινάρια για κάθε εκπαιδευτικό.. Στους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Ο Αναπληρωτής
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας

Θωμάς Μπαχαράκης

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι