29062022Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Τετ, 29 Ιουν 2022

2η Ανακοίνωση - Διεξαγωγή 7ου Διαδικτυακού Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής και Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής

LOGO7-small

Σας κοινοποιούμε την 2η Ανακοίνωση με οδηγίες για τη διεξαγωγή του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής & Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Νεάπολης ? Συκεών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακά κατ? εξαίρεση λόγω των υγειονομικών συνθηκών και θα επανέλθει στη δια ζώσης μορφή του όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Παράλληλα θα διεξαχθεί Διαδικτυακό Workshop με τίτλο: «Δημιουργική τρισδιάστατη σχεδίαση και ρομποτική» από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι πανελλήνιο και απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και ενθάρρυνση στην μαθητική καινοτομία σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής έχει καταξιωθεί ως θεσμός στη μαθητική κοινότητα ως Φεστιβάλ Καινοτομίας και Ανοικτών Τεχνολογιών τα τελευταία έξι έτη. Το Δεκέμβριο του 2020 η διοργάνωση δε πραγματοποιήθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων απαγόρευσης μετακινήσεων εξαιτίας του Κορωνοϊού.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος - συμμετοχή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ

https://mfr.peiramak.gr/ και η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου. Η διεύθυνση ζωντανής μετάδοσης του Φεστιβάλ είναι:   https://www.webtv.kmaked.eu

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι