14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής - 2η Ανακοίνωση προς εκπαιδευτικούς. Δήλωση συμμετοχής συντονιστών στα προεδρεία του συνεδρίου
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής - 2η Ανακοίνωση προς εκπαιδευτικούς. Δήλωση συμμετοχής συντονιστών στα προεδρεία του συνεδρίου

AFISA-1920-1080

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών για συμμετοχή στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για τις σχολικές μονάδες είναι στις 11 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή.

Θα ήταν καλό οι εκπαιδευτικοί να επισπεύσουν την διαδικασία ηλεκτρονικής δήλωσης και υποβολής της περίληψης εργασίας τους, μέσα από το siteτου συνεδρίου. Επίσης όσοι εκπαιδευτικοί έχουν ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή εργασίας, θα πρέπει να προετοιμάσουν την εισήγηση της εργασίας και να την αποστείλουν στο emailτου αντίστοιχου συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ΠΕ86 που ανήκει. (Τα στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν μέσα στην προκήρυξη). Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής εισήγησης είναι στις 21 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα.

 

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στους χώρους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες εκείνης της περιόδου και επιτρέπονται οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων (από το Υπουργείο Παιδείας). Η διοργάνωση θα γίνει μέσα σε αυστηρά μέτρα τήρησης οδηγιών για τον κορωνοϊό και αποφυγής συγχρωτισμού στους χώρους του συνεδρίου.

Το Συνέδριο έχει υβριδικό χαρακτήρα ώστε εκείνο το διάστημα, να διευκολυνθούν και οι σχολικές μονάδες που αδυνατούν να προσέλθουν δια ζώσης στο ΝΟΗΣΙΣ . Αυτές οι μαθητικές ομάδες μπορούν να συμμετέχουν διαδικτυακά μέσω webex. Είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολικών μονάδων να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα που θα κοινοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο στην 3η ανακοίνωση που θα αποσταλεί.

 

Τέλος παρακαλούνται οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε προεδρεία του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική δήλωση, στη διεύθυνση http://syntonistes.kmaked.eu Μετά την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος του συνεδρίου, θα υπάρξει μία νέα επικοινωνία οριστικοποίησης επιθυμητής ημερομηνίας και συνεδρίας, πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις που θα δηλώσει ο συντονιστής.

Στην επόμενη 3η ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί και η λίστα διαδικτυακών workshops, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή. Οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου ΠΕ86 θα έχουν την επιστημονική ευθύνη των workshops.Επίσης στην 3η ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί μία πλατφόρμα προς τους εκπαιδευτικούς ώστε να δηλωθούν πιθανές ημερομηνίες αδυναμίας προσέλευσης στο ΝΟΗΣΙΣ. Αυτή η διαδικασία γίνεται κάθε χρόνο για διευκόλυνση μετακίνησης των σχολικών μονάδων. Στην ίδια πλατφόρμα θα μπορεί να δηλωθεί και η επιθυμία παρουσίασης εργασίας μόνο διαδικτυακά.

 

Το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ώστε οι σχολικές μονάδες να ξεκινήσουν διαδικασία προγραμματισμού εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΝΟΗΣΙΣ. Επίσης θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες για παράλληλη έκθεση ορισμένων έργων στον χώρο του φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το siteτου συνεδρίου με χρήση πλατφόρμας Youtube. Θα υπάρχει και ένα δεύτερο κανάλι - δημοσιογραφικό όπου εκεί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να συμμετέχουν.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι