Ανακοίνωση μελών Προεδρείων του 14ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής - Πρόσκληση συμμετοχής σε Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια
20042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ανακοίνωση μελών Προεδρείων του 14ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής - Πρόσκληση συμμετοχής σε Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια

afisa-14

Σας αποστέλλουμε τα μέλη των προεδρείων του 14ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής καθώς και το οριστικοποιημένο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία τηλεφωνικής επικοινωνίας με όλους τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς εργασιών ώστε να συντονιστεί με τον καλύτερο τρόπο η προσέλευση και η συμμετοχή των μαθητών στη διοργάνωση.

Έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της πανδημίας στο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ, ώστε να υπάρχει ασφαλής συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών συνέδρων. Υπεύθυνη Ασφαλείας Covidτης διοργάνωσης ορίζεται η κ. Σιαμίδου Βαλέρια, Διοικητική Υπάλληλος της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να μεριμνήσουν για την έγκαιρη αποθήκευση της εργασίας τους μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου (μέσα στο διαδικτυακό τους χώρο). Επίσης εκεί μέσα θα πρέπει να αποθηκεύσουν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις των Κηδεμόνων σε ξεχωριστό φάκελο.

Επειδή το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αποτελεί μία γιορτή μαθητικής καινοτομίας και δημιουργίας, το δεύτερο δημοσιογραφικό κανάλι μεταδόσεων του συνεδρίου θα δώσει το λόγο στους πρωταγωνιστές - τους μαθητές, για μία διαδικτυακή συνέντευξη που θα μεταδοθεί στο κανάλι Youtubeτου συνεδρίου. Η δημοσιογραφική ομάδα του συνεδρίου - μαθητές από το Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου - θα συντονίσει το μαραθώνιο συνεντεύξεων με τους μαθητές & εκπαιδευτικούς συνέδρους στο χώρο του Φουαγιέ.

Επίσης καλούμε τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια- Wokrshops, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής.

Η θεματολογία είναι η παρακάτω:

  • Ημέρα Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00 - 19.00

Διαδικτυακό Workshop με τίτλο "Τρισδιάστατη Σχεδίαση και Εκτύπωση - με εφαρμογές στην Εκπαίδευση".  από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου. Εργαστηριακοί Συνεργάτες: Ανθούλα Μαΐδου, Δημήτριος Τσιαστούδης, Αθηνά Χαραλάμπους και Άννα Μπρισίμη

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

  • Ημέρα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρα 16.00 - 17.00

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Oracle Academy: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων Πληροφορικής».

Εισηγήτρια η κα. ΕλένηΤσιπά, Oracle Academy Programme Manager, GCMM cluster, Oracle Ελλάς. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης

 

Η συμμετοχή σε όλες τις παραπάνω δράσεις θα γίνεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.mathitiko-synedrio.gr Η Πλατφόρμα ηλεκτρονικής δήλωσης και συμμετοχής στα Σεμινάρια θα ανοίξει το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου 2022. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς κανένα κόστος. Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε παραπάνω από 1 σεμινάρια για κάθε εκπαιδευτικό. Στους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι