29052023Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 26 Μαϊ 2023

Προκήρυξη 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

logosite800

 

Σας κοινοποιούμε την 1η Ανακοίνωση Προκήρυξης του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στις 25, 26, 27 και 28 Απριλίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» (ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» ΝΟΗΣΙΣ και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας.

Ο σχεδιασμός της φετινής διοργάνωσης θα βασιστεί σε ένα συνδυασμό διαδικτυακών προβολών έργων σχολείων με δια ζώσης παρουσιάσεις και εκθέσεις συγκεκριμένου αριθμού μαθητικών projects. Το ποσοστό των δια ζώσης projectsθα προσαρμοστεί εκείνο το διάστημα, ανάλογα με τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης και τις οδηγίες μετακινήσεων των μαθητών εκτός σχολικής μονάδας.

Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. και Δ.Ε. να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών.

Να σημειωθεί ότι από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 θα ανοίξει η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος & υποβολής περιλήψεων εργασιών. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η κατάθεση περίληψης εργασιών γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου   (www.mathitiko-synedrio.gr) στην επιλογή ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα έχει διεθνείς συμμετοχές από σχολεία του εξωτερικού.    Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής μιας αντιπροσωπευτικής σχολικής μονάδας (ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης) από γειτνιάζουσες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.

Η διοργάνωση θα εμπλουτιστεί και με παράλληλες διαδικτυακές δράσεις, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση σε επόμενες ανακοινώσεις.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι