15102021Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 15 Οκτ 2021

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Μαθητές σχολικών μονάδων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,  γενικής και ειδικής αγωγής , διαγωνίστηκαν  το Σάββατο 27 Ιουνίου στον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός αποτελεί την αφετηρία του ταξιδιού ενόψει της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Ντόχα του Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2015.

Στην κατηγορία  Λυκείων, την 1η θέση  κέρδισε η ομάδα «error 404 ? no name found»  του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης ενώ την 2η θέση πήρε η ομάδα η ομάδα «Robot tmt» από το ΓΕΛ Χαλάστρας.

Στην κατηγορία Γυμνασίων την 1η θέση  πήρε η ομάδα  «The Specialists»  του Κολλεγίου Ανατόλια ενώ την 2η και 3η θέση κατέλαβαν οι ομάδες  « Ρομποκυνηγοί» και  «Απίθανοι» από  το  1ο Γυμνάσιο Συκεών .

Στην κατηγορία Δημοτικών την 1η θέση κέρδισε η ομάδα Robot Power,  την 2η και 3η θέση πήραν οι ομάδες ρομποτικής του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης.

Τέλος  στην 1η θέση  της κατηγορίας Open  ισοβάθμισαν  οι ομάδες  Rescue Team του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και Unstoppables από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  ενώ την 2η θέση πήρε η ομάδα ΣΠΡΠ από το Include (1oΠαλαιο Σχολείο Τριανδρίας). Την τρίτη θέση μοιράστηκαν  οι  ομάδες ρομποτικής του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας RoboRockers και η ομάδα Arduino Citizens από το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Οι παραπάνω ομάδες προκρίθηκαν αυτόματα στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό πριν την Ολυμπιάδα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής, μέσα σε δύσκολες συνθήκες ? αφού το διδακτικό έτος είχε ήδη τελειώσει και οι μαθητές ήταν σε περίοδο διακοπών.  Παρόλα αυτά, οι μαθητές ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα  και δώσαν το καλύτερο τους  εαυτό.
Για την Περιφέρεια Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας, όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές  θεωρούνται νικητές και τους  δόθηκε τιμητικός Έπαινος Προσπάθειας και Συμμετοχής.  

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες της περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας  στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της  Αθήνας,  τον  Σεπτέμβριο του 2015.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι