24-05-17 Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα προσφυγόπουλα - Αναδημοσίευση από το site του Υπουργείου
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

24-05-17 Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα προσφυγόπουλα - Αναδημοσίευση από το site του Υπουργείου

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρισε το Καυταντζόγλειο στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα προφυγόπουλα με τίτλο «ΠαίΖΟΥΜΕ Μαζί», που διοργάνωσε σήμερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα προσφυγόπουλα από τα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) μαζί με τους μαθητές του πρωινού κύκλου των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στα οποία λειτουργούν οι δομές, διαγωνίστηκαν σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα και διασκέδασαν με χορό, μουσική, ζωγραφική και παιχνίδια, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα αρμονικής συνύπαρξης. Οι μαθητές παρήλασαν μέσα στο στάδιο υπό τους ήχους της μελωδίας Δρόμοι της Φωτιάς ανά κέντρο φιλοξενίας, ενώ στη λήξη της τελετής χόρεψαν όλοι μαζί, χέρι  χέρι, το Ζορμπά.

Στις ομάδες του κάθε κέντρου φιλοξενίας απονεμήθηκε κύπελλο, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής.

Στη γιορτή συμμετείχαν αφιλοκερδώς η μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης Συκεών, το Πολιτιστικό Σωματείο «Χορός και Τέχνη», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου (επιμέλεια διδασκαλία Δημήτρης Τζελίλης), το σύνολο Waya Naya και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης Ηρακλής Αλεξανδρίδης (λύρα) και Τάσος Δερμεντζόγλου (νταούλι).

           

Με την υποστήριξη:

Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας ? Θράκης)

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δήμος Θεσσαλονίκης

Χορηγοί:

UNHCR

UNICEF

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

Μετάδραση

Save The Children

Έλιξ

ERCI

DRC

OCC

Intersos

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ

EDIL

ΜΑΣΟΥΤΗΣ

YA Creative Marketing Communications

Βεργίνα Travel

24 05 17espa

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι