Συναντήσεις στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσ/νίκης για τον προγραμματισμό της εκπαίδευσης των προσφυγοπαίδων για την επόμενη χρονιά
19042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Συναντήσεις στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσ/νίκης για τον προγραμματισμό της εκπαίδευσης των προσφυγοπαίδων για την επόμενη χρονιά

Με στόχο τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό της Εκπαίδευσης των Προσφυγόπαιδων για την επόμενη χρονιά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης, Παρακολούθησης και Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων κ. Καλόγηρος, κ. Παπαδοπούλου, κ. Στάμου, κ. Τσιριγώτη, κ. Φελεκίδου και κ. Χιονά και εκπρόσωποι από τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων, συναντήθηκαν την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Αποστολίδη και κ. Ματζιάρη και την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Πετράκη ? Ασημακοπούλου και κ. Γεωργίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η φοίτηση των προσφυγόπουλων έχει μπει σε τροχιά κανονικότητας και η ένταξη των παιδιών πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς.

Ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς έγινε με κύριο άξονα τον συντονισμό όλων, τον έγκαιρο προγραμματισμό και σημείο αναφοράς πάντα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού αυτού τα σχολεία τα οποία θα φιλοξενήσουν Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) έχουν προταθεί και οι νέες εγγραφές των προσφυγόπουλων από τα κέντρα φιλοξενίας, τον αστικό ιστό και τους ξενώνες με ασυνόδευτα στα πρωινά σχολεία έχουν ολοκληρωθεί.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι προτάσεις για την Α΄ φάση ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής έχουν σταλεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αποστολή των στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όταν έρθει το σχετικό αίτημα για την ίδρυση των Τάξεων Υποδοχής από το Υπουργείο Παιδείας.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι, παρά το χαρακτηριστικό της κινητικότητας των προσφυγικών πληθυσμών και άρα την πιθανή μεταβολή των στοιχείων, έχει γίνει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων και των Τάξεων Υποδοχής με στόχο πάντα την καλύτερη φοίτηση των παιδιών.

26/7/2018

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι