08062023Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 08 Ιουν 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας στο Ευρωπαϊκό ΠρόγραμμαErasmus+ ΚΑ2, με τίτλο: «Creating, Communicating, our Diversity we are Celebrating» Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα μέσα από τη δημιουργικότητα!

 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 και των διδακτικών ανταλλαγών μαθητών/τριών, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του 1ο Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ?Revuonos? Pagrindine Mokykla PRIENAI της Λιθουανίας, το χρονικό διάστημα από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παιδιά και εκπαιδευτικοί προερχόμενοι/ες από 7 χώρες, Ελλάδα, Πολωνία, Λιθουανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία, συμμετείχαν σε δραστηριότητες, εργαστήρια και δράσεις που οργανώθηκαν από το σχολείο της Λιθουανίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο VILNIUS, πρωτεύουσα της χώρας, στο KAUNAS και στο TRAKAI. Σύμφωνα με τα προγραμματισμένα παραδοτέα προϊόντα, την τελευταία μέρα τα παιδιά από όλες τις χώρες παρουσίασαν ένα θεατρικό βασισμένο σ΄ ένα παραμύθι ?The Little Rainbow Erasmus Hood? που δημιουργήθηκε με την συνεργασία όλων των χωρών.

Το πρόγραμμά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2019.

Κατά το διάστημα αυτό οι μαθητές/τριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, υλοποίησαν διάφορες δράσεις βασισμένες στην δημιουργικότητα, όπως ποιήματα, πολυμεσικές παρουσιάσεις, τραγούδια, θεατρικά, παραμύθια, ζωγραφιές.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι