Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Πολίχνης σε εγκεκριμένα προγράμματα Erasmus+ KA229
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Πολίχνης σε εγκεκριμένα προγράμματα Erasmus+ KA229

4opolixn

Το σχολείο μας στην προσπάθειά του να οικοδομήσει ένα ευρωπαϊκό προφίλ, να διαμορφώσει ευρωπαίους πολίτες με γνώση και συνείδηση του ρόλου και των δυνατοτήτων τους στο πλαίσιο της Ε.Ε. και να είναι ένα ανοιχτό σχολείο, συμμετέχει για πρώτη φορά σε εγκεκριμένα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ KA229 - Σχολική Εκπαίδευση Στρατηγικές Συμπράξεις. Οι Στρατηγικές Συμπράξεις στο πρόγραμμα Erasmus+ αφορούν στην ανάπτυξη και ενίσχυση διακρατικών συνεργασιών μεταξύ φορέων/οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας ή σε άλλον κοινωνικοοικονομικό τομέα.

   Τα έργα στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας είναι:«Celebration of Ecological Events of European and International Interest» & «Thinking about future». Στο έργο «Celebration of Ecological Events of European and International Interest» συμμετέχουντασχολεία:

  • Scoala Gimnaziala Hodac (Ρουμανία),
  • 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης,
  • Istanbul Ticaret Odas Bilim ve Sanat Merkezi (Τουρκία),
  • Publiczna Szkola Podstawowa im. Boles?awa Chrobrego  w W?soszu (Πολωνία).
  • Kohtla-Jrve Maleva P?hikool (Εσθονία), ¨
  • 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης, Cumhuriyet Οrtaokulu Istanbul (Τουρκία),
  • Zkladn Skola (Σλοβακία),
  • 176 School Sofia (Βουλγαρία),
  • Istituto Comprensivo E. Pertini (Σικελία / Ιταλία).

   Στο έργο «Thinking about future» συμμετέχουν τα σχολεία:

   Μέσα από αυτά τα έργα ενθαρρύνεται η συμμετοχή σχολείων από διαφορετικές χώρες, ώστε, με την αλληλεπίδραση σε επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειριών, οι συμμετέχοντες να αυξάνουν την ικανότητά τους για διεθνική συνεργασία και να παράγουν υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα. Απώτερος στόχος των Στρατηγικών Συμπράξεων που θα υλοποιηθούν με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Erasmus+ είναι να αποφέρουν θετικά αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που συμμετέχουν στις δραστηριότητες αλλά και να επιφέρουν βελτιώσεις στα συστήματα και τις πολιτικές για την εκπαίδευση στην Ευρώπη.

   Το Σχολείο μας επιλέγει κάθε φορά να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως τα παραπάνω με κριτήριο την ποιότητα της οργάνωσής τους και τα οφέλη που μπορούν άμεσα και μακροπρόθεσμα να έχουν τόσο για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση του έργου τους μέσα από ευρύτερες διασχολικές ευρωπαϊκές συνεργασίες, όσο και για τις ευκαιρίες που παρέχουν στους μαθητές/τριές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αλληλεπιδράσουν με νέους από διαφορετικές χώρες και να αναπτύξουν μία αμοιβαία κατανόηση, να εμπλακούν ενεργότερα σε δραστηριότητες που άπτονται κρίσιμων για το παρόν και το μέλλον τους κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών θεμάτων.

    

                                                Η Διευθύντρια

                                        Σύβακα Τριανταφυλλιά ΠΕ05

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι