14082022Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 08 Αυγ 2022

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού σε εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA2

2ogymkordeliou

Το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά σε εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2/ Βασική Δράση 2: Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων (SEP), σε μια συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα και την εξωστρέφειά του αλλά και να καλλιεργήσει τη γλωσσομάθεια των μαθητών του και τη γνωριμία με πολλαπλές πλευρές του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

         Οι Στρατηγικές συμπράξεις σχολείων στο πλαίσιο του Erasmus+ αναφέρονται σε διακρατικές συνεργασίες μεταξύ σχολείων και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Wenn Rosen fliegen. Ein Projekt zur Frderung der europischen Identitt durch kreatives Schreiben und Erkundung der Vergangenheit» («Όταν τα τριαντάφυλλα πετούν. Ένα πρότζεκτ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από τη δημιουργική γραφή και την εξερεύνηση του παρελθόντος»). Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην αδελφοποίηση του 2ου Γυμνασίου Κορδελιού με το Γυμνάσιο SophieSchollτου Itzehoe της Γερμανίας, έχει διάρκεια δώδεκα μηνών και περιλαμβάνει την διαδικτυακή επικοινωνία των συμμετεχόντων μαθητών των δύο σχολείων, την από κοινού παραγωγή κειμένων και τεχνημάτων με θέμα την ιδέα της ευρωπαϊκής ταυτότητας και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που πήρε αυτή μέσα από τους αγώνες των νέων της Ευρώπης κατά του φασισμού και του ολοκληρωτισμού.

         Επίσης, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ανταλλαγή επισκέψεων των μαθητών, προκειμένου να γνωριστούν από κοντά αλλά και να γνωρίσουν ο ένας την κουλτούρα του άλλου.

         Ο απώτερος σκοπός της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα είναι, εκτός από τη γνωριμία των μαθητών μας με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, η άσκησή τους στην διαπολιτισμική αλληλεπίδραση και τη διεθνή συνεργασία, η έκφραση της δημιουργικής τους διάθεσης και της διάθεσής τους για επικοινωνία αλλά και η χαρά της παραγωγής συνεργατικών και καινοτόμων προϊόντων. Είναι, επίσης, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η ανάπτυξη σκέψης και δράσης για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών συστημάτων και των εκπαιδευτικών και κοινωνικών πολιτικών στην Ευρώπη του αύριο, στην οποία θα ζήσουν και θα δημιουργήσουν τα σημερινά παιδιά.

         Το σχολείο μας με χαρά εντάσσει το πρόγραμμα στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του για την οικοδόμηση ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας και τον εμπλουτισμό των γνώσεων και του οπλοστασίου των εμπειριών των μαθητών του, αναλογιζόμενο το εύρος και την ποιότητα της προσφερόμενης εμπειρίας και προσβλέποντας στην ολόπλευρη αξιοποίησή της από το σύνολο της σχολικής μας κοινότητας.

Η Διευθύντρια

Σαχανά Ιφιγένεια ΠΕ02/06

Φιλόλογος/Αγγλικής                  

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι