Ολοκλήρωση Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 "Δικαίωμα στη συνεκπαίδευση : μαζί είναι καλύτερα, 2018-1-EL01-KA101-046879" 4o Γυμνάσιο Πολίχνης
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ολοκλήρωση Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 "Δικαίωμα στη συνεκπαίδευση : μαζί είναι καλύτερα, 2018-1-EL01-KA101-046879" 4o Γυμνάσιο Πολίχνης

yearbook Dedication

Το σχολείο μας με επιτυχία ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 : «Δικαίωμα στη συνεκπαίδευση : μαζί είναι καλύτερα με κωδικό 2018-1-EL01-KA101-046879.

Σκοπός μας ήταν να ανταποκριθούμε στα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα και στα ζητήματα διαχείρισης της νέας σχολικής πραγματικότητας (αποτελεσματική ένταξη ευπαθών ομάδων, μαθητές με διαφορετικές αφετηρίες & διαφορετικό πολιτισμικό κεφάλαιο), ο σχεδιασμός μιας νέας εσωτερικής εκπαιδευτικής πολιτικής με συνεκπαίδευση, άνοιγμα διαπολιτισμικού διαλόγου, σχεδιασμό πρακτικών ενδυνάμωσης των διαπροσωπικών σχέσεων, προώθηση μιας διαπολιτισμικής κουλτούρας συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί γνώρισαν τομείς του φινλανδικού, ισπανικού & ισλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος (ροή στη Φιλανδία: https://youtu.be/miz-Sy2Zyvw , ροή στην Ισπανία: https://youtu.be/TpUkqRPlJiU, ροή στην Ισλανδία: https://youtu.be/8TY1ws5TTMI). Παρατήρησαν παραδείγματα διδακτικών πρακτικών σε σχολεία στην Φινλανδία, Ισπανία, Ισλανδία. Συμμετείχαν σε σεμινάρια & εργαστήρια σχετικά με εκπαιδευτικές & πολιτιστικές πτυχές των κοινωνιών, σε field projects σε χώρους φυσικής, ιστορικής & πολιτιστικής σπουδαιότητας, σε βιωματικά εργαστήρια για εξάσκηση των δημιουργικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων & τη δημιουργία δικών τους τεχνουργημάτων για τη μάθηση, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την Ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης & τις στρατηγικές διάδοσης, δικτύωσης & ανάπτυξης συνεργασιών, συζήτησαν
για την ανάπτυξη διαδικτυακής κοινότητας των συμμετεχόντων σχετικά με την εκπαίδευση. Επιπλέον, συζήτησαν & σχεδίασαν στρατηγικές διάχυσης.

Μετά από κάθε ροή οι συμμετέχοντες ενημέρωναν τους συναδέλφους για το επιτυχημένο εκπαιδευτικό μοντέλο που είχαν γνωρίσει και συνεργαζόμενοι μαζί τους σχεδίαζαν καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σύγχρονα εργαλεία που ανταποκρίνονταν στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον του σχολείου, στην αποδοχή του άλλου και στις ανάγκες των μαθητών. Επιπλέον, οι διεθνείς συνεργασίες που επιτεύχθηκαν μέσω των νέων γνωριμιών μας με συναδέλφους ευρωπαϊκών χωρών άλλαξαν ριζικά το εκπαιδευτικό μας τοπίο. Αποτέλεσμα οι πολλές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες συνεργασίες και βραβεύσεις μαθητών μας και του σχολείου μας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (ετικέτα σχολείου eTwinning, εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας, ευρωπαϊκό βραβείο etwinnng, gold awards του Asia Europe Foundation) με την αξιοποίηση του πολυπολιτισμικού κεφαλαίου των μαθητών μας, τη συνεκπαίδευση (ευπαθείς ομάδες: μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ρομά, πρόσφυγες, μετανάστες, αλλοδαποί)και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος μάθησης με ελάχιστη μαθητική διαρροή και καλά μαθησιακά αποτελέσματα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες υλοποίησαν πολλές ημερίδες διάχυσης σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, κοινό.

Αποθετήριο προγράμματος: https://groups.etwinning.net/97271/home

Η Διευθύντρια
Σύβακα Τριανταφυλλιά ΠΕ05

Συνημμένα:
Download this file (Διάχυση ΚΑ1.pdf)Διάχυση ΚΑ1.pdf[ ]619 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι