28032023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Γυμνάσιο Ηράκλειας Σερρών TREASURES, sToRytEllers AcrosS eURopE, το πρόγραμμα Erasmus+ KA229 που ενώνει την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία σε ένα κοινό Ευρωπαϊκό όραμα

gimnasio-irakleias-681x383

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση της χρηματοδότησης του σχεδίου Erasmus+ 2020, «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών», στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01-KA229-078992_1 και τίτλο «STORYTELLERS ACROSS EUROPE».

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και καινοτόμο έργο το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρόνια, ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022. Το Γυμνάσιο Ηράκλειας είναι το συντονιστικό σχολείο της σύμπραξης με εταίρους πέντε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Οι έξι χώρες θα ενώσουν σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μια προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής και εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από διαθεματικά προγράμματα, διδακτικές πρακτικές, πολιτιστικές δράσεις, ομαδικές δραστηριότητες, σχέδια μαθημάτων, θεατρικές παραστάσεις και ψηφιακές αφηγήσεις. Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν δια ζώσης και εξ αποστάσεως, σύγχρονα, μέσω τηλεδιασκέψεων ή ασύγχρονα, μέσω της πλατφόρμας etwinning. Το πρόγραμμα etwinning θα υλοποιείται ταυτόχρονα με το Erasmus+ ΚΑ229 για την υποστήριξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων. Το Γυμνάσιο Ηράκλειας θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα διοργανώσουν τα σχολεία της Ρουμανίας και της Λετονίας. Οι μετακινήσεις και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν όταν αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού covid-19.

Το πρόγραμμα θα παρέχει εκπαίδευση σε θεματικές περιοχές που αφορούν την κοινωνική ένταξη, τη διαπολιτισμική / διαγενεακή εκπαίδευση και τη (διά βίου) μάθηση, την υπεύθυνη πολιτειότητα, την Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, τη δημιουργικότητα με τη χρήση των ΤΠΕ - νέες τεχνολογίες - ψηφιακές δεξιότητες. Πρόθεση της παιδαγωγικής ομάδας που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου είναι να εμπλέξει εκπαιδευτικούς και μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, παππούδες και γιαγιάδες, στο κυνήγι των θησαυρών της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην ανάδειξη τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι