ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ERASMUS+ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE LOVE OF READING» 2Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ERASMUS+ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE LOVE OF READING» 2Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

love-reading

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα την φιλαναγνωσία, με τίτλο «Theloveofreading», που έχει 3ετή διάρκεια (2019-2022). Όλο το παραπάνω εγχείρημα βασίστηκε σε ιδέα-πρόταση του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, που μάλιστα είναι και ο συντονιστής του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+. Στα πλαίσια λοιπόν του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 10 έως και 14/5/2021 η 2η Διακρατική Συνάντηση μαθητών και καθηγητών των κρατών-εταίρων(Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Ρουμανία, Τσεχία) , η οποία έγινε διαδικτυακά (λόγω περιορισμών COVID-19) και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Αυτή τη φορά, οικοδέσποινα χώρα ήταν η Κύπρος( εξ αποστάσεως βέβαια) και όλες οι μαθητικές εργασίες που παρουσιάστηκαν, βασίζονταν στο βιβλίο «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο είχαν διαβάσει όλοι οι συμμετέχοντες στην αγγλική του έκδοση. Κάθε χώρα ασχολήθηκε με διαφορετική πτυχή του βιβλίου( π.χ. χαρακτήρες της ιστορίας, ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο κλπ) την οποία και παρουσίασε τελικά με ευφάνταστους-κατά γενική ομολογία-τρόπους. Στο τέλος, οι μαθητές από όλες τις χώρες συμμετείχαν και στην δημιουργία μιας κοινής αφίσας μέσω εικονογράφησης και κολάζ, που προωθούσε τα μηνύματα του συγκεκριμένου βιβλίου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Οι συνθήκες της εξ αποστάσεως επικοινωνίας ήταν δύσκολες για όλες τις χώρες καθώς δεν υπήρχε η διαπροσωπική ανθρώπινη επαφή. Όλοι όμως έκαναν το καλύτερο δυνατό με τους περιορισμούς που υπάρχουν.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Ιταλία με βάση το βιβλίο «Το Θαύμα» της PalacioR. J.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι