2o Γυμνάσιο Καλαμαριάς - Πρόγραμμα Erasmus+ 2020-2022
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

2o Γυμνάσιο Καλαμαριάς - Πρόγραμμα Erasmus+ 2020-2022

2ogymnasiokalamariaw

« Etre un eleve en Europe qui prend plaisir a apprendre »

"Είμαι Ευρωπαίος μαθητής και απολαμβάνω να μαθαίνω", με αυτόν τον τίτλο συμμετέχει το 2o Γυμνάσιο Καλαμαριάς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ 2020-2022.
Επικυρώνοντας τη συμφωνία του υπογράφηκε τον Απρίλιο 2019 μεταξύ της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Ακαδημιών Aix-Marseille-Nice, της Νότιας Γαλλίας το σχολείο εντάχθηκε στο σχέδιο KA229 με συντονιστή το College Arthur Rimbaud, Marseille, France και συμμετέχοντα σχολεία τα ακόλουθα:
- Lycee Saint-Exupery, Marseille France
- L' etablissement Georg-Buchner-Schule a Stadtallendorf en Allemagne
- Le lycee El Calero a Telde sur lile de Grande Canarie en Espagne
- L' ecole primaire-secondaire de Lieto en Finlande.

Η συνεργασία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020 και συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  20-21 μεταξύ των καθηγητών που συντονίζουν το πρόγραμμα και των μαθητών που συμμετέχουν διαδικτυακά με τηλεδιασκέψεις και ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία, λόγω της πανδημίας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου που οργάνωσε η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής A.P.L.F. σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, η συντονίστρια του σχολείου για το πρόγραμμα, Αναστασία Μανά, παρουσίασε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2020-2021. Στην παρουσίαση του προγράμματος, συμμετείχε ο Γάλλος Συντονιστής, FrancoisAune, ο οποίος μίλησε για τη θεματολογία και τους στόχους. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της Συμφωνίας των δύο Εκπαιδευτικών Περιφερειών, Κεντρικής Μακεδονίας και της Region Academique Provence-Alpes-Cote Azur για τη συνεργασία του σχολείου του με το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς που έδωσε την ευκαιρία στις εκπαιδευτικές κοινότητες των δύο αδελφοποιημένων πόλεων Θεσσαλονίκης-Μασσαλίας να έρθουν κοντά και να δουλέψουν μαζί. Τέλος, ανακοίνωσε την πρώτη κινητικότητα των συντονιστών που οργανώνεται στις 4 με 8 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Γερμανικό σχολείο Georg-B?chner-Schule ? Stadtallendorf.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι