28032023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου -The 4C's

2filirou

Στα τέλη Οκτωβρίου (25/10-30/10) ομάδα 4 εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου επισκέφτηκαν στην Φλωρεντία τον οργανισμό Europass Teacher Academy και συμμετείχαν στο 6ημερο Δομημένο Κύκλο Μαθημάτων «The 4Cs - Creativity, Critical Thinking, Communication, and Collaboration».
Η δημιουργικότητα, η Κριτική Σκέψη, η Επικοινωνία και η Συνεργασία αποτελούν θεμελιώδεις δεξιότητες στον άνθρωπο. Δεξιότητες οι οποίες μπορούν να διδαχθούν και να εφαρμοστούν στην οποιαδήποτε τάξη .


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που διήρκησε από τις 25 έως 30 Οκτωβρίου 2021 οι διδάσκοντες παρουσίασαν καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας βασισμένες στη δημιουργικότητα και κριτική σκέψη, πρακτικές δραστηριότητες στην επικοινωνία, συνεργατικές μέθοδοι για την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων. Με απλό βιωματικό τρόπο οι διδάσκοντες του οργανισμού εστίασαν στην ενσωμάτωση των 4Cs στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, σε πρακτικές δραστηριότητες για την προώθηση των 4Cs και την χρήση των νέων τεχνολογιών στην τάξη. Κατά τη διάρκεια του Δομημένου Κύκλου Μαθημάτων , οι τέσσερις εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και ήρθαν σε επαφή, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με εκπαιδευτικούς άλλων οκτώ ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στο σεμινάριο.


Η συνολική εμπειρία κρίνεται εποικοδομητική, διεύρυνε τους ορίζοντες των συμμετεχόντων και τους έδωσε τη δυνατότητα προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης.


Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι