Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών Δελτίο Τύπου Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών KA226 - Συνεταιρισμοί σχολείων για ετοιμότητα στην ψηφιακή εκπαίδευση
20042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών Δελτίο Τύπου Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών KA226 - Συνεταιρισμοί σχολείων για ετοιμότητα στην ψηφιακή εκπαίδευση

esp-giannitswn

ΘΕΜΑ:
Digital Readiness for European Distance Learning - Ψηφιακή Ετοιμότητα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2, με κωδικό 2020-1-EL01-KA226-SCH- 094685, τέσσερις εκπαιδευτικοί από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών ταξίδεψαν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και επισκέφτηκαν το Γενικό Ημερήσιο Λύκειο "Menntasklinn Reykjavik".
Στη διάρκεια της εβδομάδας συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων, που οργάνωσε και υλοποίησε το σχολείο υποδοχής σχετικά με μεθόδους και τεχνολογίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ψηφιακής ασφάλειας και οργάνωσης σχολικής μονάδας. Εργάστηκαν σε διεθνείς ομάδες με συναδέλφους από Βέλγιο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Σερβία για τη δημιουργία σχεδίων μαθήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ακόμη, βελτίωσαν τις γλωσσικές τους ικανότητες και σε δεύτερη ξένη γλώσσα, καλλιέργησαν το πολιτισμικό τους υπόβαθρο και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη. Τέλος, γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας πραγματικά ιδιαίτερης χώρας, όπως είναι η Ισλανδία, που τη χαρακτηρίζει η φράση "Η χώρα της φωτιάς και του νερού".
Το Εσπερινό ΕΠΑΛ, μετά από χρόνια εμπειρία στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προχωράει, πλέον, και σε διασχολικές συνεργασίες. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με εφαρμογή των παραγομένων προϊόντων στην τάξη έως την επόμενη κινητικότητα, που θα υλοποιηθεί στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο του 2022 με θέμα τους τρισδιάστατους εκτυπωτές.
https://drive.google.com/file/d/1R6U56s4uwJav6ykLczJgvNuYW0Rxmf_J/view?usp=sharing

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Καρύπη Μαρία

Συνημμένα:
Download this file (00031.pdf)00031.pdf[ ]123 kB
Download this file (Newsletter DI.Gi.RE.DI.L.pdf)Newsletter DI.Gi.RE.DI.L.pdf[ ]1932 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι