Δελτίο Τύπου : «Βραχυπρόθεσμη Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης Εκπαιδευτικών και Μαθητών Σχεδίου Σχολικών Συνεργασιών ERASMUS+ ΚΑ229»
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου : «Βραχυπρόθεσμη Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης Εκπαιδευτικών και Μαθητών Σχεδίου Σχολικών Συνεργασιών ERASMUS+ ΚΑ229»

intercultural-2dim-kord

 

Στα πλαίσια του σχεδίου Σχολικών Συνεργασιών Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: ««Intercultural Bridges Extending to European Citizenship» που συμμετέχει για τα σχολικά έτη 2019-20, 2020-21 και 2021-22, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού μαζί με σχολεία από την Τουρκία (συντονιστικό σχολείο), την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου μέχρι και 4 Δεκεμβρίου 2021 στον Κολινδρό η 3η Βραχυπρόθεσμη Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης Εκπαιδευτικών και   Μαθητών.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί και 16 μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία, οι οποίοι μαζί με τους 14 μαθητές της Στ΄ τάξης και όλους τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, υλοποίησαν τις δραστηριότητες που προέβλεπε το πρόγραμμα που σχεδίασε το σχολείο υποδοχής.

Ο τίτλος της συνάντησης ήταν: Tellmeyourstory και κατά τη διάρκεια των έξι ημερών πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια αφήγησης και δραματοποίησης ιστοριών και μύθων της κάθε χώρας, μελέτες πεδίου καθώς και παιδαγωγικές δράσεις και διδακτικές προσεγγίσεις σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Οι αντιπροσωπείες επισκέφτηκαν πολλά σημεία ενδιαφέροντος που σχετιζόταν με τη θεματική του σχεδίου και πραγματοποίησαν επισκέψεις αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού και πολιτισμικού χαρακτήρα στον Όλυμπο, τα Λείβηθρα, το Κάστρο Πλαταμώνα, τον Παλαιό Παντελεήμονα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βεργίνα κ.ά.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί, Έλληνες και ξένοι, βελτίωσαν τις γλωσσικές τους ικανότητες στην Αγγλική γλώσσα, καλλιέργησαν το επικοινωνιακό και πολιτισμικό τους υπόβαθρο και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη. Επιπλέον, γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας μας, αγκαλιάστηκαν θερμά από τους κατοίκους του Κολινδρού, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τη θεματική του σχεδίου και σχεδίασαν   τα επόμενα βήματα υλοποίησης του σχεδίου.    

 

Κολινδρός, 6 Δεκεμβρίου 2021

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Χλεμές

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι