28032023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού - για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Reading is fun! Handling with texts and media»

3ds-el-kord0

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου -Κορδελιού- για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Reading is fun! Handling with texts and media» Στο πλαίσιο συμμετοχής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Reading is fun! Handling with texts and media» πραγματοποιήθηκε η 1η κινητικότητα τριών εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο Bingen της Γερμανίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 6-10 Δεκεμβρίου 2021 και συμμετείχαν, η εκπαιδευτικός της Γερμανικής γλώσσας Διονυσίου Πετρούλα και οι δασκάλες του σχολείου μας Μπέλτσιου Μαρία και Πιπερίδου Γεσθημανή. Στο πρόγραμμα εκτός από την Ελλάδα και την Γερμανία, που είναι η συντονίστρια χώρα, συμμετέχουν η Ιταλία και η Ισπανία. Οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων χωρών δεν μετακινήθηκαν στην Γερμανία και συμμετείχαν στις εργασίες του προγράμματος εικονικά μέσω online σύνδεσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κινητικότητας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όπου η κάθε χώρα παρουσίασε τις τεχνικές διαβάσματος που χρησιμοποιεί. Επίσης παρουσιάστηκε η αποτίμηση της εφαρμογής στην τάξη τεχνικών διαβάσματος που επέλεξε η κάθε χώρα από αυτές που εφαρμόζουν οι υπόλοιπες χώρες. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις του προγράμματος καθώς και τρόποι προώθησης δεξιοτήτων και κινήτρων ανάγνωσης. Επίσης επισκέφτηκαν τις τάξεις του σχολείου στο Bingen και παρακολούθησαν τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η αποστολή μας, ξεναγήθηκε στην πόλη του Mainz και του Bingen. Επίσης πραγματοποιήθηκε μία περιήγηση στον Ρήνο ποταμό. Η επόμενη μετακίνηση των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι