3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου -Κορδελιού- για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Occupy the Future»
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου -Κορδελιού- για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Occupy the Future»

3ds-el-kord1

Από την Δευτέρα 13/12 ? 17/12/2021 το σχολείο μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές του προγράμματος Erasmus+ «Occupy the future». Πρόκειται για την 3η κινητικότητα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος. Στην επίσκεψη συμμετείχαν 7 εκπαιδευτικοί και 12 μαθητές από τρεις χώρες, την Τουρκία (τη συντονίστρια χώρα του προγράμματος), την Πορτογαλία και τη Λιθουανία. Σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν οι μαθητές την έννοια του όρου «σχεδιασμός καριέρας» και να γνωρίσουν επαγγέλματα που βρίσκονται σε αυξανόμενη ζήτηση. Το επάγγελμα που μας απασχόλησε στην παρούσα κινητικότητα ήταν του User Experience Designer  Σχεδιαστή με επίκεντρο τον χρήστη.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφτηκαν τις τάξεις του σχολείου μας όπου τους υποδέχτηκαν με τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα, έλαβαν κατασκευές και δώρα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και παρακολούθησαν μαθήματα στα τμήματα της Στ τάξης. Στο πλαίσιο των εργασιών της κινητικότητας οι μαθητές των φιλοξενούμενων χωρών καθώς και μαθητές της Στ τάξης εργάστηκαν σε ομάδες στο εργαστήριο της Πληροφορικής. Κάθε ομάδα ανέλαβε να μελετήσει έναν ιστότοπο και να ετοιμάσει μια αναφορά παρουσιάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία και να προτείνει τρόπους να γίνει καλύτερη με επίκεντρο τον χρήστη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ -NOESIS και την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν. Τέλος επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, τον αρχαιολογικό της χώρο, επισκέφτηκαν την πανέμορφη Έδεσσα, το χώρο των καταρρακτών, το μηχανουργείο και τους παλιούς νερόμυλους της περιοχής.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος, οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα όλων των συμμετεχόντων. Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων και αργά το μεσημέρι σε κύμα συγκίνησης αναχώρησαν με την υπόσχεση να βρεθούμε σύντομα στην επόμενη προγραμματισμένη μας συνάντηση τον Ιανουάριο στην Πορτογαλία.

 

Συνημμένα:
Download this file (ΔT_occupy-the-future-3oKORDELIOU-GREECE.pdf)ΔT_occupy-the-future-3oKORDELIOU-GREECE.pdf[ ]463 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι